Jedan osvajač US Opena je tu

Medvedev i Draper bez problema u četvrtfinale

U posljednjih pet nastupa na US Openu, Medvedev je igrao dva finala, jednom je osvojio turnir, dok je jednom zaustavljen u polufinalu. Niti na jednom Grand Slam turniru nema takvu statistiku.
Sport / Ostali sportovi | 03. 09. 2024. u 00:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanci imaju tenisača u četvrtfinalu US Opena. To je Jack Draper koji igra sjajno u New Yorku. 25. nositelj je došao među osam najboljih bez izgubljenog seta, što je za svaki respekt. Sad je prošao Tomasa Machaca iz Češke 6-3, 6-1, 6-2.
Machac je držao ritam do 3-3, a onda je Draper uzeo šest gemova za redom za vodstvo od 1-0 u setovima i 3-0 u drugom setu.Do kraja meča Čeh nije mogao ništa napraviti.

Prošle godine sam izgubio u osmini finala, tako da mogu reći osjećaj je sjajan. Vratiti se ovdje i proći korak dalje. Morao sam biti jak u izmjenama. Volim igrati u New Yorku, volim igrati na najvećim pozornicama", rekao je nakon meča Draper.

Većih problema u osmini finala nije imao ni Daniil Medvedev. On je Portugalcu Borgesu prepustio svega četiri gema. Jedan u drugom i tri u trećem setu. U posljednjih pet nastupa na US Openu, Medvedev je igrao dva finala, jednom je osvojio turnir, dok je jednom zaustavljen u polufinalu. Niti na jednom Grand Slam turniru nema takvu statistiku. U jednom trenutku je kiša počela pada, pa se krenulo u konzultacije da li navući krov ili ne. To nije izbacilo iz ritma Medvedeva. Rus je ostao jedini tenisač u ždrijebu koji je osvajao ovaj turnir.

Kopirati
Drag cursor here to close