Kraj lipnja

Cheerleading reprezentacija BiH na Europskom prvenstvu u Norveškoj

Ovo je drugi put da Bosna i Hercegovina nastupa na Europskom prvenstvu u cheerleadingu.
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2024. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cheerleading reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na Europskom cheerleading prvenstvu koje se od 28.06. do 30.06. održalo u Norveškoj.

Za reprezentaciju su nastupali sportaši i treneri iz Širokog Brijega, Čitluka, Sarajeva, Gruda, Zenice i Ljubuškog.

Bosna i Hercegovina se natjecala ujuniorskom uzrastu i osvojila 6. mjesto. Ovo je drugi put da Bosna i Hercegovina nastupa na Europskom prvenstvu.

Foto: PR / Cheerleading reprezentacija BiH

''Ovo je za nas još uvijek sve novo, pokušavamo u svemu pratiti nekako korak s Europom i drago nam je što smo dio ovako velikog događaja. Bilo je prelijepo, upoznali smo puno novih ljudi, družili se, posjetili smo i najstariji grad u Norveškoj Tonsberg. Plan je i dalje truditi se i ulagati u sport, uvjete rada, i obučavati nove trenere jer nažalost u Bosni i Hercegovini ih imamo jako malo'', priopćio je Hrvatski cheerleading klub Široki.

Na Europskom prvenstvu u Norveškoj sudjelovalo je 3.850 sportaša iz 23 zemlje.

Cheerleading sport raste u cijelom svijetu što se najviše ogleda u sve većem broju sportaša i sportašica na svim natjecanjima. 2025. godine cheerleading će se naći i na Svjetskim igrama u Kini što je početak uvrštavanja na natjecanja pod okriljem Olimpijskog odbora, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close