Siguran na startu

Đoković: Riskirao sam jer volim Wimbledon

"Ako usporedim sebe sa drugim 37-godišnjacima u sportu, imao sam sreće da izbjegnem veće ozljede," kaže Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2024. u 00:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković se vratio na teniski teren. Nakon poraza u četvrtfinalu Roland Garrosa, ozljede i operacije Đoković je odigrao prvi meč. Iako su mnogi prognozirala kako od nastupa u All England Clubu neće biti ništa.

Međutim, Novak je bio siguran, dobar, bez obzira što je na drugoj strani bio 123. igrač svijeta, kvalifikant, Čeh Vito Kopriva. Manje od dva sata bilo je dovoljno drugom nositelju i sedmerostrukom pobjedniku Wimbledona za slavlje 6-1, 6-2, 6-2.

"Pokušao sam se usredotočiti na igru, ne na koljeno. U posljednja tri i pol tjedna sam radio sve što je moguće da bih bio spreman, zajedno sa timom. Da je bilo koji drugi turnir u pitanju, ne bih riskirao, ali toliko volim Wimbledon", rekao je Novak.

Višestruki pobjednik Wimbledona otkrio je kako je tekao proces oporavka.

"Nije bilo uvjeravanja, već je to bio zajednički napor otkad sam se počeo oporavljati. Kirurg je učinio posao kako treba. Imao sam jednu operaciju u karijeri, na laktu, prije šest-sedam godina. Uvijek sam pokušavao učiniti sve da izbjegnem operaciju. Ako usporedim sebe sa drugim 37-godišnjacima u sportu, imao sam sreće da izbjegnem veće ozljede."

Nije zaboravio Novak spomenuti svog kolegu i vršnjaka Andyja Murrayja koji nije bio sreće kao on, već se morao povući sa turnira.

"U komentatorskoj kabini je Nick Kyrgios, on se mučio s ozljedama, a ja sam imao sreće što nikada nisam bio udaljen od tenisa na duže staze. Suosjećam sa svima koji su se mučili, uvijek je taj osećaj bespomoćnosti kada se ne možeš baviti onim što voliš – evo Andy Murray, on je morao odustati, što je veliki udarac za turnir. Veliko poštovanje za njega na svemu što je učinio u ovom sportu, nadam se da će moći završiti karijeru pod svojim uvjetima. Čuo sam da će igrati u parovima, šaljem mu pozdrave, i svima drugima koji se muče s ozljedama."

Kopirati
Drag cursor here to close