Sve bliže medalji

Đoković do polufinala u dva seta iako je u drugom gubio 0:4

Srbin Novak Đoković i Kanađanin Felix Auger-Aliassime plasirali su se u polufinale olimpijskog tunrira tenisača u Parizu koji se igra na terenima Roland Garrosa.
Sport / Ostali sportovi | 01. 08. 2024. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đoković je u četvrtfinalu svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-3, 7-6 (3), dok je Auger-Aliassime nadigrao Norvežanina Caspera Ruuda sa 6-4, 6-7 (8), 6-3.

Đoković je protiv Tsitsipasa uspio nadoknaditi 0-4 zaostatak u drugom setu te dovršiti posao u "tie-breaku" i izbjeći neizvjesnost trećeg seta te je ostao u igri za osvajanje jedinog naslova koji mu u karijeri nedostaje, onog olimpijskog pobjednika.

Dosada je 24-rostruki "grand slam" pobjednik na OI osvojio jednu broncu, prije 16 godina u Pekingu. 

U polufinalu će Đoković igrati protiv Talijana Lorenza Musettija koji je ranije u četvrtak svladao osvajača zlatne medalje iz Tokija i finalistu ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa, Nijemca Alexandera Zvereva, sa 7-5, 7-5.

Auger-Aliassime je nakon gotovo tri sata svladao finalistu Roland Garrosa iz 2022. i 2023. Ruuda, a sada ga u polufinalu čeka pobjednik ovogodišnjeg Roland Garrosa i Wimbledona Španjolac Carlos Alcaraz, koji je sa 6-3, 7-6 (7) svladao Amerikanca Tommyja Paula, javlja Hina. 

Kopirati
Drag cursor here to close