Olimpijski turnir

Đoković – Nadal: Srbin slavio u 60. okršaju

Ovo je bio jubilarni 60. meč između ova dva teniska velikana, a sada je međusobni omjer 31:29 u korist Đokovića.
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2024. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Novak Đoković je prošao u treće kolo turnira na Olimpijskim igra. U meču koji je privukao nevjerojatnu pažnju, koji je danima najavljivan, Đoković je u dva seta savladao Rafaela Nadala 6-1, 6-4. U njihovom 60. međusobnom dvoboju. Na terenu gdje su igrali neke velike mečeve, kako međusobno, tako i u karijeri. Nadal je daleko od svojih najboljih dana, ali je pokušavao, borio se, posebno u drugom setu. U prvom je na terenu uglavnom igrao samo Nadal. Break za 2-0, novi za 4:0. Do kraja je uhvatio Rafa samo jedan gem.

Nadal je u Roland Garrosu odigrao 374 setova, a samo u tri navrata osvojio je tek jedan gem. Podatak koji pokazuje kakva je forma Nadala. Taj forehand Nadala nije funkcionirao, veći dijelom meča. Novak je bio strpljiv, držao je visoki ritam, od 11 gemova je uzeo deset. I onda je Novak malo zastao. Pružio je priliku da se Rafa vrati. I to je Španjolac napravio.

S nekoliko sjajnih poena podsjetio je na neke svoje najbolje dane. Dva breaka i povratak u set. U devetom gemu Đoković je došao na 15:40 dosta lako. Spasio je Nadal jednu, drugu, treću, ne i četvrtu break loptu. Novak je poveo 5-4, Rafa je još dva put zaprijetio u desetom gemu, ali do preokreta nije došao.

Tijekom svoje karijere, Đoković je osvojio 24 "Grand Slam" naslova, ali još uvijek nema olimpijsko zlato. S druge strane, Nadal je osvojio 22 "Grand Slam" naslova i ima naslov olimpijskog pobjednika iz Pekinga 2008. u pojedinačnoj konkurenciji, te iz Rija 2016. u konkurenciji parova.

Kopirati
Drag cursor here to close