Dva meča skoro deset sati na terenu

VIDEO I Đoković nakon pobjede: Ne upirem prstom ni na koga

"Ne upirem prstom ni na koga, ni na individualca ni na skupinu ljudi. Samo pokušavam da shvatim zašto bi to loše utjecalo na teren, uostalom mi to radimo svojim nogama, čistimo linije ili tako nešto", govorio je nakon meča Novak.
Sport / Ostali sportovi | 03. 06. 2024. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opet je prošao nešto slično u samo dva dana. U subotu je igrao do duboko u noć, ovaj put je bio dnevni termin. I ostao je na terenu dužu deset minuta. Francisco Cerundolo je imao 2-1 u setovima, 4-2 u četvrtom. Niti Argentinac nije uspio slomiti Novaka Đokovića. Ovakvog kakav jeste bio danas.

Nervozan, nezadovoljan terenom, uz problematično koljeno. U pojedinim trenucima je izgledao kao netko tko teško može izvući još jedan set, a onda je opet u pojedinim trenucima igrao najbolje što može. U petom setu je Novak poveo 2-0, Cerundolo se vratio.

Padao je Novak danas, ali bukvalno po terenu, kada je Argentinac zapeo u osmom gemu trećeg više nije bilo prilike za popravni

Video: Đoković - Cerundolo 

Tijekom meča u nekoliko navrata Novak neugodno proklizao, u jednom trenutku pao, sve je izdržao, ali je i reagirao, smatrajući kako je teren sklizak.

"Poznajem ljude koji to rade, pričao sam s jednim od njih na zagrijavanju. Vremenski uvjeti utiču na teren, nakon duže vremena se pojavilo sunce, to je utjecalo na prve slojeve podloge. Ne znam što su uradili, ali kao da je prvi sloj nestao", pričao je Novak nakon meča, objasnivši razloge ozljede.

"Ozljeda se dogodila baš zbog toga, okliznuo sam se. Svi imamo to kretanje na ovoj podlozi, šljaci, ja se krećem tako da mijenjam, imam promjene pravca, mnogo puta sam padao i na šljaci i na travi, ovo je bilo jednostavno previše. Pričao sam sa sutkinjom, tražio sam, točnije pitao da li mogu da čiste teren češće, da se ne čeka kraj seta za to, nego češće to da rade. Provjerila je, pričala sa supervizorima i odgovor je bio ne. Zato sam tražio razgovor sa supervizorom i tražio objašnjenje. Ne upirem prstom ni na koga, ni na individualca ni na skupinu ljudi. Samo pokušavam da shvatim zašto bi to loše utjecalo na teren, uostalom mi to radimo svojim nogama, čistimo linije ili tako nešto. Ne razumijem kako to šteti terenu, smatram da to pomaže nama, igračima", ispričao je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close