Dan prije početka velikog turnira

Đoković: Što je turnir bliži, sve sam nervozniji

"Volim šetati, pogotovo ovdje po Wimbledonu, ima puno parkova i šuma, trudim se odvojiti vrijeme za sebe, dolaze mi žena i djeca, pa će biti tamo sa mnom, to mi je jako važno", istakao je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2023. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponedeljak 14 sati i 30 minuta. Na centralnom terenu će se pojaviti Novak Đoković i Argentinac Pedro Cachin. Naravno, Novak je branitelj naslova, po tradiciji. Gledajući brojke Novak ma četiri vezana trijumfa od 2018. godine. Posljednji put je 2017. godine je predao u četvrtfinalu Tomasu Berdychu. Zanimljivo, na centralnom terenu nije izgubio od 2013. godine.

Za kolege iz srpskog SK prokomentirao je nadolazeći Wimbledon.

"Ni ja nisam znao tu informaciju dok je nisam vidio prije 10 dana. Općenito, središnji tereni Grand Slam turnira inspiracija su svima, kada ste u takvoj areni, teško je ne biti motiviran. Pogotovo Wimbledon. Turnir koji sam sanjao da osvojim, ispričao sam milion puta”, kaže Đoković i dodaje:

"Svaki put kad izađem na središnji teren Wimbledona, osjećaj je drugačiji u usporedbi s bilo kojim drugim turnirom. Čuvaju svoju tradiciju, igraju na travi, nema reklama, LED ekrana, oduprli su se modernizaciji svega, sve je okrenuto tradiciji sporta. Moraš biti obučen u bijelo, nema najave igrača, poseban osjećaj. To je vjerojatno nešto što je pridonijelo mojim rezultatima. Nešto se u meni probudi, valjda, kad izađem van igrati utakmicu".

Đoković kaže da su Slamovi uvijek posebni, ali i da tamo ima puno obaveza, na terenu i izvan njega.

"Pritisak i sportska pažnja na GS, koji su važni i najveći, a pogotovo otkad sam na toj poziciji, dodatna pažnja je usmjerena na mene i kako ću igrati na ovom turniru, koliko će on trajati. S jedne strane mi to godi, as druge me iscrpljuje pa se pokušavam posvetiti oporavku koliko god mogu. Volim šetati, pogotovo ovdje po Wimbledonu, ima puno parkova i šuma, trudim se odvojiti vrijeme za sebe, dolaze mi žena i djeca, pa će biti tamo sa mnom, to mi je jako važno. Također iznajmljujemo kuću kao i većina igrača – to je jednostavan način, blizu ste, nema prometa, u gradu ste, a ipak niste u gradu. Sviđa mi se ritam ovdje u Wimbledonu, što je turnir bliži, sve sam nervozniji. Nije mi prvi put, imam i iskustva ovdje pa znam što mi je činiti", našalio se Novak.

Đoković je na Roland Garrosu osvojio rekordni 23. Grand Slam naslov.

"Najviše se cijeni koliko si Grand Slamova osvojio i koliko si tjedana bio na vrhu. Naravno da sam motiviran raditi na oba rekorda, biti broj 1 i osvojiti što više Grand Slam turnira. Međutim, sada mi je fokus osvojiti što više Grand Slam turnira, a ne toliko na tom broju 1. Ponosan sam i sretan što sam na poziciji u kojoj jesam, nije mi problem to verbalizirati i reći da je dakle, jer to je cilj. U odnosu na povijesne suparnike s kojima sam imao toliko mečeva, rezultatski ih svladati. Ali to je samo jedan dio, drugi dio je ta velika želja i motiv da idem dalje, da trasiram svoj put i da pokušam dalje pisati povijest sporta koji volim. Da bih uspio, da bih se stavio u tu poziciju, morao sam se psihički pripremiti za Wimbledon i razmišljati kako da se što bolje pripremim", naglasio je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close