Operacija ili samo oporavak?

Đoković u velikoj dilemi, Wimbledon i Olimpijske igre pod upitnikom

Eventualno igranje na Wimbledonu bi moglo dodatno pogoršati situaciju, jer onda operacija otpada, ali igranje na travnatoj podlozi zahtjeva zbog niskog odskoka loptice užasno velika opterećenja na koljena.
Sport / Ostali sportovi | 05. 06. 2024. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Novaka Đokovića je ovo trebao biti najvažniji dio godine. Roland Garros, Wimbledon, Olimpijske igre. Na kraju bi vrlo lako mogao biti najgori. Odigrao je dva nevjerojatna meča u Parizu, vratio se, slavio u pet setova i platio ceh. Jednog proklizavanja u kojem je stradalo koljeno.

Iako je završio meč osmine finala Đoković je znao da stvari ne izgledaju dobro. Dan poslije je odustao od Roland Garrosa. Sportska javnost, posebno ona u Srbiji je zabrinuta. Pitanje je kako će stvari izgledati u narednom periodu. Pored Wimbledona i Olimpijskih igara je veliki upitnik.

"Igrao sam srcem, dao sam sve od sebe u posljednjem meču, ali nažalost – zbog pucanja medijalnog meniskusa u desnom koljenu, moj tim i ja smo donijeli tešku odluku, nakon pažljivog razmišljanja i konzultacija", istakao je Novak.

Đoković je sada u velikoj dilemi, jer je ovo ozbiljna situacija. Najveći upitnik je pored procesa oporavka. Kako? Operacija, da ili ne? U slučaju da se odluči za operaciju, pitanje je koliko bi oporavak trajao. U takvoj situaciji bi vrlo vjerojatno morao propustiti Wimbledon. Što je možda i najrealnija opcija, čak iako ne bude operativnog zahvata.

To bi značilo da se nakon turnira na travnatoj podlozi, Đoković može eventualno vratiti ponovo na Roland Garros. Eventualno igranje na Wimbledonu bi moglo dodatno pogoršati situaciju, jer onda operacija otpada, ali igranje na travnatoj podlozi zahtjeva zbog niskog odskoka loptice užasno velika opterećenja na koljena.

Naravno postoji i treća solucija, operacija pa potpuni oporavak i povratak na teren vrlo vjerojatno u nekoj drugoj polovini sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close