Nakon oduzete medalje

Elena Congost: Suspendirali su me jer sam htjela pomoći čovjeku koji pada

"Ponosna sam na sve što sam napravila, a na kraju su me diskvalificirali jer sam 10 metara prije cilja na jednu sekundu ispustila uže", rekla je Elena Congost.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2024. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elena Congost je i dalje u centru zbivanja, nakon što je ostala na bizaran način bez olimpijske, brončane medalje. Španjolka je diskvalificirana jer je dva metra prije cilja, ispustila uže s kojim je povezana sa svojim vodičem.

Budući da je to zabranjeno u skladu s pravilom o stalnoj povezanosti užetom, Elena je diskvalificirana. Nije pomogla ni žalba Španjolskog paraolimpijskog saveza. Nakon svega oglasila se i sama Congost koja je prvi put ispričala što se dogodilo.

"Shrvana sam jer sam imala medalju u rukama. Ponosna sam na sve što sam napravila, a na kraju su me diskvalificirali jer sam 10 metara prije cilja na jednu sekundu ispustila uže. Vodič pored mene je padao, djelovalo je da će licem udariti o tlo. Htjela sam mu pomoći, onda sam ponovo uhvatila uže i prošla kroz ciljnu liniju. Uhvatila sam osobu koja pada pored mene, to je refleksna reakcija. Od toga nemam nikakve koristi, stanem i trčim dalje. Kažu mi da, kad ispustiš uže, ne smiješ ići unazad. Nisam htjela varati, nego ispasti čovjek! Suspendirali su me jer sam htjela pomoći čovjeku koji pada. Ne mogu pronaći nikakvo objašnjenje, ovo se čini nepravednim i nerealnim.

Kopirati
Drag cursor here to close