Mlađe pionirke

Gabrijela Previšić sedma na Balkanskom prvenstvu

Na prvenstvu je nastupilo oko 400 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Turske, Kosova, Moldavije, Albanije, Cipra i Rumunjske.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2024. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Balkansko prvenstvo za mlađe pionire održalo se 28. - 30. lipnja u gradu Bitola u Sjevernoj Makedoniji.

Na prvenstvu je nastupilo oko 400 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Turske, Kosova, Moldavije, Albanije, Cipra i Rumunjske.

U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupila je i Gabrijela Previšić u kategoriji -57 kg.

Gabrijela je pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu stekla osvajanjem srebrene medalje na državnom prvenstvu postavši viceprvakinja BiH za 2024.godinu

U prvom kolu Balkanskog prvenstva Gabrijelu je dočekala reprezentativka Moldavije, Culicova Anastasia, koju pobjeđuje ipponom.

U drugom kolu ide na reprezentativku Rumunjske, Vieru Daria Elenu koju od samog pocetka vodi na wazari i sve do samog kraja bila superiornija, dok je u jednom momentu ostaje bez zraka, pravi grešku i završava u zahvatu te na žalost gubi borbu.

Foto: PR / Balkansko prvenstvo za mlađe pionirke

U repasažu se bori protiv reprezentativke Turske, Aykilic Elif gdje u prvom napadu "zakucava" svoju protivnicu i sutkinja proglašava Ippon, međutim pomoćni suci poništavaju pobjedu navodno da je uradila ne dozvoljenu tehniku (ura nage).

Na žaljenje trenera i gledanje video snimka, ne odustaju od svoje odluke što dovodi do pada koncentracije i krivnje zbog nepravde. U nastavku borbe Gabrijela, pokušava uraditi kontra tehniku i protivnicu baca na sebe čime gubi borbu i plasman za medalju.

Na cijelom natjecanju suđenje je bilo zaista čudno, na što su se žalili i ostali treneri iz drugih reprezentacija.

Ispred JK Neretva može se samo reći da su jako ponosni na svoju natjecateljicu, jedinu mostarku koja je predstavljala BiH, a koja je pokazala borbenost i dala sve od sebe i završila na 7. mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close