Prvi put na US Openu

Gauff bez većih problema u polufinale

"Uopće nisam bila samouvjerena, čak i na meč lopti. Znala sam da ima takvu igru da uvijek može da okrene. Teško je igrati protiv nje, ne možete da budete uvijek agresivni", istakla je Gauff.
Sport / Ostali sportovi | 06. 09. 2023. u 00:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka 19-godišnja tenisačica Coco Gauff prvi put u karijeri probila se do polufinala US Opena u pojedinačnoj konkurenciji pobijedivši u četvrtfinalu Latvijku Jelenu Ostapenko sa 6-0, 6-2 za samo 67 minuta. Treći međusobni dvoboj Gauff i Ostapenko bio je jednosmjerna ulica koja je američku tinejdžericu vodila prema prvom polufinalu na domaćem Grand Slam turniru.

Za samo 20 minuta Coco Gauff je osvojila prvi set u kojem Jelena Ostapenko osvojila svega sedam poena i napravila 15 neforsiranih pogrešaka. Latvijka je trebala pola sata za osvajanje prvog gema u meču, kad je napravila break za izjednačenje na 1-1 u drugom setu. No, to nije bila najava novog povratka Ostapenko, koja je u svim mečevima do četvrtfinala stigla do pobjeda u tri seta, a kad je u osmini finala detronizirala prvu tenisačicu svijeta Igu Šwiatek, nadoknadila je set zaostatka. U utorak za to nije imala dovoljno preciznosti.

"Prošle godine sam izgubila četvrtfinale, sada su u polufinalu. Dug je put do finala, moram da radim, treniram i pripremam se za naredni meč. Uopće nisam bila samouvjerena, čak i na meč lopti. Znala sam da ima takvu igru da uvijek može da okrene. Teško je igrati protiv nje, ne možete da budete uvijek agresivni. Pokušavala sam kad god sam mogla, ali osnovni cilj mi je bio da vraćam lopticu duboko. Kažu da vam obrana donosi pobjede. To nije uvijek slučaj, ali dobro je da imaš obje stvari. Defenziva je bila tu, napredujem i s ofenzivom, mislim da dobro pravim tu tranziciju u igri", naglasila je Coco.

Kopirati
Drag cursor here to close