Kineskinja prvi put u četvrtfinalu

Zheng sredila Jabeur, čeka je Sabalenka

"Jako teško je pobijediti Jabeur. Sebi sam tijekom meča govorila igraj agresivno, igraj po svojim pravilima. Svaki put kada sam bila defenzivna, gubila sam poene, gemove", rekla je nakon meča Zheng.
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2023. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineskinja Qinwen Zheng je napravila veliko iznenađenje u osmini finala US Open. Ona je u dva seta razbila Tunižanku Ons Jabeur za svega sat i 24 minute. Bilo je 2-0, po setovima 6-2, 6-4. Jabeur je u dva seta sakupila 33 neforsirane pogreške, čak 16 više u odnosu na svoju protivnicu koja je uspjela šest puta doći do breaka. Treba uzeti u obzir činjenicu da je Jabeur imala zdravstvenih problema tijekom turnira, što opet naravno ne umanjuje uspjeh Zheng koja je
prvi put u četvrtfinalu jednog Grand Slam turnira.

"Jako sam sretna i uzbuđena, igrala sam na velikom terenu, protiv sjajne igračice koja ima puno varijacija u svojoj igri. Jako teško je pobijediti Jabeur. Sebi sam tijekom meča govorila igraj agresivno, igraj po svojim pravilima. Svaki put kada sam bila defenzivna, gubila sam poene, gemove", rekla je nakon meča Zheng koju u četvrtfinalu čeka Aryna Sabalenka. Koja će nakon US Opena biti najbolja igračica svijeta. Taj uspjeh, Sabalenka je "proslavila" pobjedom protiv Darie Kasatkine 6-1, 6-3.

"Cijela sezona je bila jako teška i moram da kažem da sam zahvalna svom timu i porodici. Ovo je nevjerojatno što sam doživjela. Borila sam se, bila sam fokusirana na svaki poen, nisam sebi dozvolila da budem uznemirena zbog toga što ću od ponedjeljka biti broj jedan na WTA listi", rekla je nakon meča Sabalenka.

Kopirati
Drag cursor here to close