Posljednje igre za legendarnog Shauna Whitea

Hirano zlatni, White u suzama četvrti

"Bilo je ovo dugo putovanje, jedva čekam da vidim u kojem pravcu će otići ovaj sport.Ne možete uvijek dobiti ono što želite", rekao je White.
Sport / Ostali sportovi | 11. 02. 2022. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je jedno ime sinonim za snowboarding (ali i skateboarding) i početke ovih sportova koji su za mnoge i danas ekstremni onda je to Shaun White, možemo reći pomalo legendarni iako čovjek ima samo 35 godina. Zlatni iz Torina, Vancouvera i Pyeongchanga, u Peking je došao na svoje pete, ujedno i posljedne igre. Nastup je završio u suzama. Plasmanom na četvrtom mjestu. "Krivac" za to je Švicarac Jan Scherrer koji je za svoj drugi nastup zaradio ocjenu 87.25.

"Bilo je ovo dugo putovanje, jedva čekam da vidim u kojem pravcu će otići ovaj sport.Ne možete uvijek dobiti ono što želite", rekao je White koji je u posljednjem nastupu pao. Kao da nije izdržao taj pritisak.

Nastup Shauna White je ostavio u sjeni sjajnog Japanca Ayumu Hirana koji je briljantnim nastupom u posljednjoj, trećoj vožnji u disciplini halfpipe na pekinškim Zimskim olimpijskim igrama, osvojio je svoje treće olimpijsko odličje, ali prvo zlatnog sjaja, prvo japansko uopće u snowabordu.

Hirano je nakon prve dvije vožnje bio na drugom mjestu s ocjenom 91.75 iz drugog nastupa, iza Australca Scottyja Jamesa (92.50), koji je u Pjongčangu bio iza Japanca i osvojio broncu.

23-godišnji Japanac, vlasnik dva olimpijska srebra iz  Pyeongchanga i Sočija, ono najbolje je ostavio za kraj. Njegovu treću vožnju suci su ocijenili sa 96,00 bodova i tako ga gurnuli na postolje rezervirano za olimpijskog pobjednika, dok se 27-godišnji James morao zadovoljiti srebrom.

Kopirati
Drag cursor here to close