Presica nakon teškog poraza

Hrgović: Najradije bih odustao, ali ne smijem ovako završiti karijeru

"Kako se sad osjećam ne bih više nikad boksao, osjećam da je kraj. Ovo mi je smak svijeta u jednu ruku", rekao je po dolasku u Zagrebu, Hrgović.
Sport / Ostali sportovi | 03. 06. 2024. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon teškog poraza u borbi karijere protiv Daniela Duboisa, meču za privremeni teškaški pojas po IBF-u Filip Hrgović je stigao u Zagreb. Dubois je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok 31-godišnjem hrvatskom boksčau prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstavlja težak udarac u lovu na vrh teške kategorije.

"Kako se sad osjećam ne bih više nikad boksao, osjećam da je kraj. Ovo mi je smak svijeta u jednu ruku. Mislio sam da me borac njegovog ranga ne može pobijediti. Ali, ne mogu se povući nakon ovakvog poraza. Morat ću napraviti nešto i probati doći do titule. Prilika će biti. Rečeno mi je da će toga biti. Sve je na meni, kad ću biti spreman i hoću li biti spreman. I želim li to."

Bio je na rubu suza:

"Treba mi malo odmora da stanem na loptu. Ovo je prva prilika ikad da ću imati tu priliku stati na loptu. Čitavu karijeru sam bio u pogonu. Tek sad. Nemam ugovor, nemam ništa na stolu i mogu uzeti vremena koliko mi treba. Trebat će vremena da dođem sebi. Oprostite što sam vas razočarao."

Hrgović je bio nepovezan i želio je što prije pobjeći od medija.

"Borba nije završila onako kako sam očekivao i kako smo svi očekivali. Razočarao sam i sebe i sve koje su u mene vjerovali. Prihvatio sam njegovu borbu, nisam bio oprezan. Želio sam ga u prvoj rundi nokautirati. Mislio sam da ću ga srušiti u prvoj rundi. Sve se okrenulo u drugom smjeru. Za daljnje analize, što sam pogriješio, je li bolest u pitanju, taktika, nešto treće, treba malo vremen ada prođe da vidim zašto se to desilo i zašto se to dogodilo."

Kopirati
Drag cursor here to close