Završio na šivanju u bolnici

Mavrović o porazu Hrgovića: Bila je dobra borba, atraktivna

"Boksao je dobro pet-šest rundi, s distance ga je pogađao desnicom, čak mi je djelovalo da bi u trećoj ili četvrtoj rundi mogao biti prekid. Nažalost, nije...", kazao je Mavrović.
Sport / Ostali sportovi | 02. 06. 2024. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kasno sam se probudio i sad smo još jedanput pogledali Filipovu borbu. Uh, baš je teško komentirati i govoriti nešto, svi smo očekivali da ćemo se ove nedjelje probuditi i imati prvaka svijeta, za 24sata se iz Rijada Željko Mavrović (55), prvi Hrvat koji je imao priliku postati teškaški svjetski prvak.

On je 1998. neporažen dobio šansu oduzeti pojas Lennoxu Lewisu i izgubio je na bodove, sad je otišao u Saudijsku Arabiju podržati Filipa Hrgovića (31) da uspije ono što on nije prije 26 godina.

Nažalost, nije ni Hrga. Hrgović je izgubio od Daniela Duboisa prekidom u osmoj rundi, nakon što je liječnik procijenio da ne može zaustaviti krvarenje iznad oba oka.

"Ma sve do te sedme runde činilo se da će Filip pobijediti. U toj je rundi jako pao, ali tko zna kako bi bilo dalje da sudac nije prekinuo, nerijetko se dogodi da boksač izgubi rundu-dvije pa se opet vrati i pobijedi. Nije Hrga bio u nokdaunu u trenutku prekida", sabire dojmove Mavrović.

Je li sudac opravdano prekinuo meč?

"Ha, to ne može znati nitko osim liječnika, koliko je duboka bila rana, jer arkada mu se raspala. Ali isto tako, baš smo komentirali ovdje, svi ti ljudi su Britanci! I liječnik i arbitri te je logično da malo navijaju za svoga".

Šaka sa Srednjaka uvjeren je da je Hrgović do prekida vodio.

"Boksao je dobro pet-šest rundi, s distance ga je pogađao desnicom, čak mi je djelovalo da bi u trećoj ili četvrtoj rundi mogao biti prekid. Nažalost, nije...".

Jeste li se vidjeli s Filipom?

"Ne, nakon meča nisam. Išao je u bolnicu na šivanje, a sigurno mu nije bilo do nekog druženja".

OK, prvi poraz u karijeri, a tek mu je 31 godina. Može li Hrgović dobiti još jednu šansu? Sam je prije ove borbe rekao da će, ako izgubi, borac iz male Hrvatske teško opet doći u priliku napasti pojas.

"Teško je prognozirati. Ali, Saudijci ulažu puno u boks, briga ih što je na ovakvom događaju na jednom stadionu s 26.000 mjesta bilo samo 1500 ljudi, oni će nastaviti ulagati i moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna", rekao je Mavrović pa sjetno zaključio:

"Baš šteta, svi smo očekivali da ćemo sad razgovarati kako imamo prvaka svijeta...".

Kopirati
Drag cursor here to close