Čeka se fnale protiv Srbije

Hrvatska u finalu

Za kraj Olimpijskih igara poslastica. U finalu vaterpolo turnira igrat će Hrvatska i Srbija. Hrvatska je kroz dramtičnu završnicu savladala Mađarsku 9:8.
Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2024. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske je izborila finale Olimpijskih igara. Četvrt put u povijesti. U polufinalu je Hrvatska nakon dosta
uzbuđenja savladala Mađarsku 9:8. Junak utakmice je bio golman Marko Bijač koji je sakupio deset obrana.

Hrvatska je povela golom Jokovića, ali su Mađari odgovorili vrlo brzo. I to serijom 3:0. Jansik, Vamos i Fekete prve preokret.
U toj ranoj fazi Hrvatska dva puta ne koristi igrača više. Srećom po Hrvatsku budi se Fatović. Zahvaljujući njemu, Hrvatska se vraća na 3:3.

Bijač skida zicer, pa je to rezultat prve četvrtine. Početak druge četvrtine pripada raspoloženim golmanima, Bijaču i Vogelu. Dosuđena su dva peterca, Vamos je zabio iz drugog pokušaja, Fatović iz prve. 28 sekundi prije kraja drug četvrtine, Hrvatska ima gol prednosti i time out. Akcija je odigrana do kraja, Fatović je i peti put strijelac. Hrvatska na odmoru ima dva gola prednosti 7:5. Imala je Hrvatska dva napada za + 3, ali je jednom izgubljena lopta, drugi put je Vogel obranio.

Na drugoj strani Fatović je zaradio drugo isključenje. Novi peterac za Mađarsku, Manhercz šutira pored gola. I nakon što Hrvatska nije iskoristila tri napada, Mansik zabija. Bijač je obranio još jedan peterac, Bukić golovima drži Hrvatski na +2. U samom finišu trećine, Hrvatska ima igrača više, šesti put ga ne koristi.

Na početku četvrte obostrano isključenje, Fatoviću treće, nema povratka u bazen. Do polovine četvrte četvrtine nema golova. Nagy pogađa, Burićev šut brani Vogel. Hrvatska je vše od pet minuta bez gola. Harkov ide dvije minute vani, Mađar uzimaju time out na 1:55 prije kraja. Nisu uspjeli doći do gola. Na pet sekundi prije kraja, Mađarska je imala zadnji šut, ali nema gola. Hrvatska je u finalu.

Kopirati
Drag cursor here to close