Pravila

Japanka ostala bez OI-ja zbog cigareta i alkohola

Mlada djevojka priznala je da je tijekom lipnja jednom popila alkoholno piće te zapalila cigaretu nakon što se vratila u Tokio iz baze u "Kneževini".
Sport / Ostali sportovi | 20. 07. 2024. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetanica japanske ženske gimnastičarske reprezetacije Shoko Miyata (19) povukla se iz ekipe za Olimpijske igre u Parizu nakon što je prekršila pravila vezana uz pušenje i alkohol, priopćio je Japanski gimnastičarski savez (JGA).

Miyata je u četvrtak napustila trening kamp reprezentacije u Monacu i vratila se u Tokio radi istrage koja je potvrdila njezine prekršaje.

Mlada djevojka priznala je da je tijekom lipnja jednom popila alkoholno piće te zapalila cigaretu nakon što se vratila u Tokio iz baze u "Kneževini". Pušenje i piće zabranjeni su u Japanu za osobe mlađe od 20 godina.

"Ispričavamo se od srca zbog ovoga", rekao je predsjednik JGA Tadashi Fujita, duboko se naklonivši zajedno s ostalim dužnosnicima, uključujući Miyatina trenera, Mutsumija Haradu.

Trener Harada rekao je da je Miyatino ponašanje bilo nepromišljeno, ali i kako je bila pod velikim pritiskom uoči OI-ja.

"Provodila je dane zaista opterećena tolikim pritiskom. Molio bih ljude da to razumiju", rekao je, brišući suze.

Miyata je aktualna japanska prvakinja. Na Svjetskom prvenstvu u Liverpoolu 2022. osvojila je broncu na gredi te zauzela peto mjesto u višeboju.

Japanska muška reprezentacija osvojila je gimnastičko zlato na Olimpijskim igrama 2016., dok su žene posljednji put osvojile ekipnu medalju 1964. kada su bile treće.

Kopirati
Drag cursor here to close