Prvi put u karijere

VIDEO I Jessica Pegula napokon u polufinalu

"Konačno sam uspjela. Konačno sam u polufinalu. To sam napravila u udarnom terminu, na Arthur Ashe stadionu, u udarnom terminu. Znala sam da mogu to napraviti, samo sam morala igrati svoju igru," rekla je nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 05. 09. 2024. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napokon je i Jessica Pegula uspjela proći u polufinale jednog Grand Slam turnira. Barem u singlu. Šest puta je igrala u četvrtfinalu, šest puta je gubila. Do ove godine i US Opena. Pegula je dugo na Touru, ali se i dugo mučila da napravi jedan rezultat. Tek u svojoj 11. godini kao profesionalac, samo nekoliko tjedana prije svog 25. rođendana u veljači 2019., Pegula se probila među prvih 100.

Sedam od tih jedanaest godina je provela na možda najtežoj točki od svih, negdje se "zaglavila" tamo između izvan 100 najboljih igračica svijeta. Njeni prolazni trenuci dobre forme nisu uspeli da nadoknade brojne ozljede i nedosljednosti. Onog trenutka kada je ušla među 100 najboljih, stvari su se počele mijenjati. U četvrtfinalu je protiv najbolje igračice na svijetu Ige Swiatek, slavila u dva seta 6-2, 6-4.

Video: Pegula - Swiatek

"Konačno sam uspjela. Konačno sam u polufinalu. To sam napravila u udarnom terminu, na Arthur Ashe stadionu, u udarnom terminu. Znala sam da mogu to napraviti, samo sam morala igrati svoju igru."

Za one koji ne znaju Jessica je kćerka Terryja Pegule, milijardera, biznismena koji je investirao u naftu i gas. Vlasnika NFL i NHL ekipe Buffala.

“Mislim da ljudi definitivno više navijaju za autsajdera, pa se nikada nisam osjećala kao da ljude privlači moja priča. Ne mislim to na neki loš način.To je ono što osjećam. I priznajem kako me nije briga. To me ne pogađa i to je u redu. Razumijem, moja priča nije priča nekog autsajdera, ali mislim kako je i ova moja zanimljiva.

U polufinalu će igrati protiv Čehinje Muchove. U drugom se sastaju Emma Navarro i Aryna Sabalenka. Nije isključeno da u finalu gledamo duel dvije Amerikanke. Dvije bogatašice. Kakva to tek priča bila.

Kopirati
Drag cursor here to close