Svaka čast!

Johanna Elisabeth Klinger i Nika Zovko zablistale na prvenstvu Balkana

Borsa je kao i svake godine, u reprezentaciji BiH, imala i svoje predstavnike, a dvije kadetkinje su zablistale, osvojivši odličja.
Sport / Ostali sportovi | 03. 06. 2024. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvenstvo Balkana koje se svake godine održava za nekoliko uzrasnih kategorija ovog vikenda održano je u Podgorici i to prvenstvo u konkurenciji kadeta i kadetkinja.

Balkanski judo savez uključuje državne saveze regije Balkana, a među njima je 11 država članica, a to su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Crne Gora, Srbija, Rumunjska, Cipar i Turska.

Borsa je kao i svake godine, u reprezentaciji BiH, imala i svoje predstavnike, a dvije kadetkinje su zablistale, osvojivši odličja.

Johana Elisabeth Klinger je u kategoriji do 70 kg, osvojila srebreno odličje i postala viceprvakinja Balkana.  U prvom kolu Johanna je pobijedila Rumunjku Francescu Bisquiazo Christorean, u 2. kolu Grkinju Mariju Eleni Papaioannou, te u polufinalnoj borbi Bugarku Emiliu Apostolovu. Poražena je u finalnoj borbi protiv domaće predstavnice Aleksandre Šutović.

Foto: PR / Johanna Elizabeth Klinger

Nika Zovko je osvojila brončano odličje u kategoriji do 44kg, a u prvom kolu Nika je bila bolja od Bugarke Kaline Grigorov.

U polufinalnoj borbi Niku je pobijedila Rumunjka Drnise Serban, dok je za treće mjesto Nika pobjedila Rumunjku Teodoru Mariju Fratilu.

Judo klub Borsa, već posljednjih 15 godina, je aktualan kada je u pitanju balkanska "judo scena". Samo u 2023. godini osvojeno je 7 pojedinačnih i 3 ekipne balkanske medalje, a ritam se nastavlja i u 2024. godini.

Za dva tjedna Borsa će imati predstavnike i na prvenstvu Balkana do 15 godina koje će biti održano u Rumunjskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close