Nakon preokreta

VIDEO I Kćerka Predraga Danilovića izborila četvrto kolo Roland Garrosa

Puno toga je propustila Donna Vekić. U super tie breaku je vodila 6-3, na kraju je Danilovićeva slavila 10-8.
Sport / Ostali sportovi | 31. 05. 2024. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajan meč gledali smo u trećem kolu Roland Garrosa, konkurencija tenisačica. Olga Danilović i Donna Vekić su ostale na terenu tri sata i osam minuta, na kraju je kćerka nekadašnjeg košarkaša Predraga, slavila u tri seta 0-6, 7-5, 7-6(8).

Donna je odigrala perfektan prvi set, tri puta je svojoj protivnici oduzela servis za manje od pola sata je došla do prvog seta. Međutim, takav rasplet seta očito nije ostao velikog traga na igru 125. igračice svijeta.

Imala je Vekić break loptu u petom gemu drugog seta, ali Olga spasila. Kako se set bližio svom kraju, tako je i tenisačica iz Srbije igrala sve bolje. Donna se izvukla u desetom gemu (dvije break lopte), dva gema kasnije spasila je treću, ne i četvrtu.

Treći set je nudio najviše uzbuđenja. Donna je imala svoje prilike. Vodila je 3-1, u maratonskom sedmom Olga je nakon velike borbe zadržala svoj servis i pored šest break lopti. Ispustila je Vekić break i 5-4, odnosno break i 6-5 vodstvo. Ni tu nije bio kraj propuštenim prilikama Donne Vekić. U super tie breaku je vodila 6-3, na kraju je Danilovićeva slavila 10-8.

Video: Olga Danilović - Donna Vekić 

Nakon meča, Olga Danilović se kroz suze obratila publici:

"Ne znam što da kažem. Nemam riječi. Hvala mnogo svima na podršci tijekom ovog meča. Uživam ovdje mnogo, ne znam ni kako sam pobjedila u ovom meču, mnogo puta sam zaostajala... Toliko sam sretna, samo želim da vam kažem hvala - vi ste teniska zemlja, toliko pauza zbog kiše, a i dalje ste tu. Volim da igram ovdje, bila sam u trećem kolu prošle godine. Obožavam ovu podlogu, obožavam Pariz, ovo mi znači sve na svetu. Jučer sam tako kasno završila, znala sam da moram da se saberem koliko god je moguće, da spavam. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka i treniram. U tenisu se nekada i pati, to je deo ovog sporta".

Kopirati
Drag cursor here to close