Nakon ulaska u polufinale

VIDEO I Khelif: Moja zlatna medalja će biti najbolji odgovor svima

"Ne marim za tuđa mišljenja. Došla sam ovdje po medalju i da se borim za nju", rekla je Khelif nakon ulaska u polufinale.
Sport / Ostali sportovi | 05. 08. 2024. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alžirska boksačica Imane Khelif je izborila plasman u polufinale kategorije do 66 kilograma. Njena borba protiv Tajlanđanke Janjaem Suwannapheng, na rasporedu je sutra.

Ulaskom u polufinale, Khelif je osigurala medalju, pitanje je samo koja će biti. Zlatna, srebrna ili brončana. Nakon ulaska u polufinale, Imane je po prvi put dala jedan veći interview ako se to može tako nazvati.U kojem je između ostalog govorila kako su u njenoj obitelji zabrinuti za nju, nakon velikog medijskog pritiska s kojim se suočava od početka turnira.

Video: Nastup Khelif u četvrtfinalu 

"Šaljem poruku svim ljudima u svijetu da se pridržavaju olimpijskih principa i Olimpijske povelje, da se uzdrže od maltretiranja svih sportista, jer to ima ogromne efekte. Može da ih uništi ljude, ubije njihov razum, duh i um. Može da podjeli ljude i zato tražim od njih da se uzdrže od maltretiranja", rekla je Khelif sportskoj televiziji na arapskom SNTV. Još jednom je Khelif istakla da je njen cilj zlatna medalja.

"U kontaktu sam s članovima svoje obitelji dva dana tjedno. Nadam se da nisu duboko pogođeni. Zabrinuti su za mene. Ako Bog da, ova kriza će kulminirati zlatnom medaljom i to će biti najbolji odgovor. Ne marim za tuđa mišljenja. Došla sam ovdje po medalju i da se borim za nju. Nisam mogla da kontroliram svoje živce. Nakon svega što se pojavilo u medijima, bila sam malo pogođena, jer nije bilo lako to sve proći. To je bilo nešto što šteti ljudskom dostojanstvu", rekla je Khelif.

Kopirati
Drag cursor here to close