Daska tri metra

Kinesknje zlatne u sinkro skokovima

Chen i Chang su počele zajedno skakati 2021. godine i od tada su praktički nepobjedive.
Sport / Ostali sportovi | 27. 07. 2024. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo jutro nakon otvaranja Olimpijskih igara je prošlo u znaku sportašica iz Kine. Kineskinje Chen Yiwen i Chang Yani su nastavile svoju dominaciju u sinkroniziranim skokovima u vodu, daska tri metra. Trostruke uzastopne svjetske prvakinje su danas slavile s 337,68 bodova osvojenih bodova na kraju.

Chen i Chang su počele zajedno skakati 2021. godine i od tada su praktički nepobjedive. Na startu Igara su bile su najbolje nakon svakog od pet skokova koliko su ih izvele, izgradivši prednost od 23,40 bodova u odnosu na drugoplasirane Amerikanke Sarah Bacon i Cassidy Cook.

Za Amerikanku Bacon srebrna medalja ima posebnu težinu, jer je razmišljala o povlačenju nakon prošlih Igara, ali je svoju odluku promijenila jer se nije kvalificirala za Tokio. Ni Cook nije nastupala na prošlim igrama ali zbog problema s ozljedom ramena. Ovo je prva američka medalja u skokovima u vodu nakon Londona 2012. godine.

Poseban dan je bio i za Britanke Yasmin Harper i Scarlett Mew Jensen koje su dohvatile broncu. Ovo je prva olimpijska medalja Velike Britanije u ovoj disciplini otkako su ženski tri metra sinkro skokovi postali olimpijski sport u Sydneyju 2000. Ovo je također prvi put da je Velika Britanija osvojila medalju prvog dana Igara od Atene 2004. godine. Usput, Yasmin Harper sutra slavi svoj 24. rođendan.

Kopirati
Drag cursor here to close