Priznanja

Klaudia Marić primljena u Kuću slavnih

Trenerica Klaudia Marić, koja vodi mostarski Taekwondo klub Cro Star, je ovom prigodom dobila priznanje te je primljena u Kuću slavnih za taekwondo.
Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2024. u 22:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uručenje priznanja i prijem u Kuću slavnih za taekwondo održano je u petak u Minhenu, a svečanost je okupila najbolje od najboljih u svijetu taekwondoa. Ovaj događaj, koji je u proteklim godinama postao simbol prestiža i priznanja u ovom olimpijskom borilačkom sportu, bio je poseban ne samo zbog svoje lokacije, već i zbog raznovrsnosti i kvalitete laureata.

Minhen je grad poznat po svojoj bogatoj kulturnoj i sportskoj tradiciji te je bio savršen domaćin ove ceremonije. Dodjela nagrada se održala u svečanoj dvorani hotela Holiday Inn pružajući dostojanstvenu atmosferu za ovaj značajan događaj, a sve to uz eleganciju i energiju kojom su zračili svi nazočni.

Na svečanosti se nisu okupili samo nominirani kandidati nego i čitav organizacijski odbor institucije Taekwondo Hall of Fame te ljubitelji taekwondoa iz cijelog svijeta.

Trenerica Klaudia Marić, koja vodi mostarski Taekwondo klub Cro Star, je ovom prigodom dobila priznanje te je primljena u Kuću slavnih za taekwondo. Taekwondo klub Cro Star je prvi taekwondo klub u gradu Mostaru.

Međunarodni taekwondo turnir Mostar Open, koji je trenerica Klaudia Marić organizirala punih 10 godina, prvi je taekwondo turnir u Mostaru, a svojedobno je bio i najveći taekwondo turnir u BiH. Klaudia Marić se godinama natjecala u taekwondo-u te je osvojila medalju na svakom natjecanju na kojem je nastupila. Klub Cro Star ove godine obilježava 22 godine svog postojanja. Od trenutka kad je trenerica Klaudia započela svoj put s taekwondo-om stalno je radila na promoviranju taekwondo-a i kao borilačke vještine i kao olimpijskog natjecateljskog sporta. Upornim radom, odricanjem i maksimalnim zalaganjem postigla je uspjehe kao natjecatelj i kao trener što joj je otvorilo put za ulazak u Kuću slavnih (Taekwondo Hall of Fame). Kad se uzme sve navedeno u obzir i ovaj prijem u Kuću slavnih, može se reći da je trenerica Klaudia Marić ispisala dio povijesti taekwondo-a i općenito sporta u gradu Mostaru i u BiH.

Nakon svečanog dijela uslijedila je večera koja je bila odlična prigoda za upoznavanje s drugim nagrađenima, ali i ostalim nazočnima. Trenerica Klaudia Marić je ovom prigodom razmijenila iskustva s drugim trenerima, a uplanirana je i suradnja. Može se reći da ova dodjela nagrada Taekwondo Hall of Fame u Minhenu nije bila samo priznanje najboljima, već je i slavlje taekwondoa kao sporta koji povezuje ljude iz različitih krajeva svijeta, različitih kultura i tradicija. Ovaj događaj je još jednom pokazao da taekwondo nije samo sport, već i način života, filozofija i sredstvo za povezivanje i razumijevanje među ljudima.

Pored priznanja svi nagrađeni će naknadno dobiti i prsten Taekwondo Hall of Fame, koji će biti urađen po mjeri s ugraviranim imenom kandidata.

Kopirati
Drag cursor here to close