Borba za polufinale

Lana pliva kvalifikacije, ritam bi mogle držati Summer McIntosh i Regan Smith

Radi se naravno o prvoj utrci kvalifikacija, u kojoj najbolje vrijeme ima Elizabeth Dekkers iz Australije. Spada u red mladih plivačica iz Australije koja je već prošle godine u Fukuoki uzela srebro u ovoj disciplini.
Sport / Ostali sportovi | 31. 07. 2024. u 00:22 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrijeme je za novi nastup Lane Pudar. U njenoj najdražoj disciplini, utrci na 200 metara leptir. Od 11 sat i 46 minuta službeno, iako je moguće odstupanje koje minute. Radi se naravno o prvoj utrci kvalifikacija, u kojoj najbolje vrijeme ima Elizabeth Dekkers iz Australije.

Spada u red mladih plivačica iz Australije koja je već prošle godine u Fukuoki uzela srebro u ovoj disciplini. Dekkers je tada plivala 2:05.46. Sjajna Kanađanka Summer McIntosh je tada bila zlatna, Regan Smith brončana, dok je Lana Pudar tada s 2:07.05 završila kao četvrta. Ima Dekkers i broncu iz malih bazena, ali i zlato iz Birminghama s Igara Commonwealtha. Rekli bismo najveći favorit ove skupine, plivačica koja je kandidat za medalju svakako.

Druga po vremenu u ovoj skupini je upravo Lana Pudar s svojih 2:06.26. To je njeno vrijeme s Europskog juniorskog prvenstva. Nešto sporija od Lane je Britanka Laura Stephens s svojim najbolji rezultatom 2:06.62.

Ipak, treba reći kako Lana poznaje u Lauru s obzirom na to da je Britanka uzela ove godine zlato u Dohi na Svjetskog prvenstvu, dok je Lana bila treća. Tada je vrijeme pobjednice bilo 2:07.35, ipak slabije od najboljeg vremena ove plivačice.

Laura Cabanes Garzas iz Španjolske, Keanna Louise Macinnes i Alondra Ortiz plivačice Kostarike svakako ne b trebale predstavljati veću problem. U drugoj skupini su Amerikanke Regan Smith (2:04.80) i Alex Shackell (2:06.10), Japanka Airi Mitsui (2:06.54), koje imaju bolje vrijeme od Lane u ovoj disciplini.

U trećoj skupini su to Summer McIntosh, Kanađanka s 2:04.06, Kineskinja Zhang Yufei (2:05.57), te još jedna Australka, Abbey Lee Connor (2:06.43).

Najboljih 16 će se plasirati u polufinale, po vremenu, zato treba vidjeti, kako će se stvari razvijati, koliko će koja od tri skupine biti najbrža. Summer McIntosh i Regan Smith bi trebale voditi glavnu riječ, ako ne budu kalkulirale i sigurno će od njihovih vremena
puno toga ovisiti.

Kopirati
Drag cursor here to close