Sainz u ogradi

Lando Norris nastavlja u dobrom ritmu, novi pole u Singapuru

Vozač Ferrarija se pripremao za najbrži krug i pri ulasku u zadnji zavoj svojim zadnjim krajem udara u zaštitnu ogradu. Naravno da su kvalifikacije u tom trenutku prekinute.
Sport / Ostali sportovi | 21. 09. 2024. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lando Norris je šest put u svojoj karijeri ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama, ove sezone čak peti. Vozač McLarena je pod svijetlima reflektora Marina Baya na kraju završio ispred Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona. Taj treći dio kvalifikacija je obilježio Carlos Sainz. Vozač Ferrarija se pripremao za najbrži krug i pri ulasku u zadnji zavoj svojim zadnjim krajem udara u zaštitnu ogradu. Naravno da su kvalifikacije u tom trenutku prekinute, u nastavku se očekivalo nešto više uzbuđenja, ali ih nije bilo.

Piastri je bio vrlo malo brži od svog prvog vremena, a Norris je iza njega odvozio skoro pola sekunde brži krug. Leclerc je odvozio slab krug, sporiji čak i od Hülkenberga u Haasu. Verstappen je bio drugi, a Hamilton treći. Leclercu je malo kasnije vrijeme obrisano te je pao na deveto mjesto. George Russell je završio kao četvrti, Oscar Piastri je peti, dok je šesto mjesto kao veliko iznenađenje zauzeo Nico Hülkenberg u Haasu. Sedmo vrijeme je postavio Fernando Alonso u Aston Martinu, a osmo Yuki Tsunoda u RB-u. Ferrariji na kraju lošeg dana završili kao deveti (Leclerc) i deseti (Sainz).

Kada je u pitanju Q1, svoj nastup su završili Ricciardo, Stroll, Gasly, Bottas i Zhou. Najsporiji u Q2 su bili Albon, Colapinto, Perez, Magnussen i Ocon.

Kopirati
Drag cursor here to close