Treća sreća

Leclerc slavio na domaćem terenu

Bolid Meksikanca se dobrim dijelom raspao, dijelova je bilo stazi, čak je oštećena i zaštitna ograda, pa je utrka zaustavljena.
Sport / Ostali sportovi | 26. 05. 2024. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Ferrarija Charles Leclerc je napokon uspio. Na domaćem terenu je ostvario svoju prvu F1 pobjedu, ukupno šestu u karijeru. Mogli bismo reći kako je ovo bila treća sreća za Leclerca s obzirom na to da je Ferrarijev vozač dan ranije ostvario na ulicama Monte Carla svoj treći pole position.

Ova pobjeda za vozača iz Kneževine, prva je nakon VN Austrije 2022. godine. Podij su tako upotpunili Oscar Piastri i Carlos Sainz, nakon što se većim dijelom utrke nije promijenio poredak.
Najviše uzbuđenja je ponudio prvi krug.

Prvo je Sainz u pokušaju napada na Piastrija oštetio prednji ovjes i zaustavio se na stazi. Srećom u nesreći po njega, na usponu do Casina dogodio se kaos. Perez je pritisnuo Magnussena uz desnu ogradu i došlo je do kontakta između dva bolida, nakon čega je Perez pokupio i Hülkenberga.

Bolid Meksikanca se dobrim dijelom raspao, dijelova je bilo stazi, čak je oštećena i zaštitna ograda, pa je utrka zaustavljena. Bilo je i kontakta pred tunelom između Alpineov vozača prije samog prekida utrke. Ocon je pokušao prestići Gaslyja pri čemu je došlo do kontakta zadnje lijeve Oconove i prednje desne Gaslyjeve gume nakon čega je Ocon završio u zraku.

Nakon novog starta velikih uzbuđenja nije bilo. Poredak krajem kruga je bio Leclerc, Piastri, Sainz, Norris, Russell, Verstappen, Hamilton, Tsunoda, Albon, Gasly. Poređenja radi u 55. krugu je bio Leclerc, Piastri, Sainz, Norris, Russell, Verstappen, Hamilton, Tsunoda, Albon i Gasly.

Znači isti, što najbolje potvrđuje konstataciju kako su ustvari kvalifikacije za VN Monaca najvažnije. Tek u završnici utrke Sainz je došao blizu Piastrija, ali vozač McLaren nije mogao napasti. Piastrijev timski kolega Lando Norris je bio četvrti. Peti je završio Mercedesov George Russell, a blisko su ga pratili Red Bullov Max Verstappen na šestom i Lewis Hamilton u Mercedesu na sedmom mjestu.

Krug osvajača bodova su zatvorili redom Yuki Tsunoda u RB-u, Alexander Albon u Williamsu te Pierre Gasly u Alpineu. Ovo je prva pobjeda Ferrarija u Monacu nakon VN 2017. godine, kada je ciljem prvi prošao Vettel.

Kopirati
Drag cursor here to close