Kvalifikacije u Monte Carlu

Leclerc zna kako do pole positiona na domaćem terenu

U novom pokušaju, Leclerc je odvozio krug u vremenu 1:10.270, Piastri je bio jako blizu, na kraju je ostao desetinku i pol kratak.
Sport / Ostali sportovi | 25. 05. 2024. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od onih staza na kojoj kvalifikacije imaju pa skoro veći značaj od same utrke je ona u Monte Carlu. Jednostavno, na tako uskoj stazi, preticanja su skoro nemoguća, pa izboreni pole dobrim dijelom je garancija uspjeha. Ipak, nedjeljna utrka bi mogla biti izuzetno zanimljiva s obzirom na to da je Charles Leclerc osigurao pole position, dok je Max Verstappen završio na šestom mjestu.

Za domaćeg vozača, ovo je treći pole na stazi u Monte Carlu čime je prekinuo Verstappenov niz od osam uzastopnih PP-a. Ono što je posebno zanimljivo, Charles Leclerc nije bio najbrži u Q1 niti u Q2, ali bio je onda kad je bilo najpotrebnije. Leclerc je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja s vremenom 1:10.418, 0.026 sekundi ispred Piastrija i 0.149 sekundi ispred Verstappena dok je Sainz bio četvrti s 0.255 sa zaostatka.

U novom pokušaju, Leclerc je odvozio krug u vremenu 1:10.270, Piastri je bio jako blizu, na kraju je ostao desetinku i pol kratak. Treće vrijeme kvalifikacija je imao Carlos Sainz, dvije i pol desetinke sporiji u odnosu na timskog kolegu. Norris je četvrti, Russell peti, a Verstappen šesti, budući da je odustao od svog završnog kruga nakon pogreške i laganog kontakta sa zaštitnom ogradom u prvom zavoju.

Hamilton nije mogao bolje od sedmog mjesta, a pored njega startat će Tsunoda. U petom redu bit će Albon i Gasly, kojima sami ulazak u Q3 predstavlja veliki rezultat.

Kopirati
Drag cursor here to close