59. trijumf u karijeri

Slavlje Verstappena u Imoli

U završnici utrke se Verstappen se mučio s svojim gumama, ali opet njegova prednost je bila dovoljno velika da bez problema sačuva svoje prvo mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 19. 05. 2024. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen je ostvario svoju 59. pobjedu u karijeri. Na utrci za VN Emilije Romagne voženoj na legendarnoj stazi u Imoli, Verstappen je prvi prošao ciljem ispred vozača McLarena Lando Norrisa, dok je treće mjesto zauzeo Charles Leclerc u Ferrariju.

Dobrim dijelom ovo je bila još jedna u nizu onih monotonih utrka u kojoj je dominirao aktualni svjetski prvak. Tek u samoj završnici se pojavila prilika da eventualno Norris pokušao napasti Verstappena, ali je nedostajao možda još koji krug.

Na početku nije bilo nekih većih uzbuđenja. Verstappen je poveo ispred Norrisa, dva Ferrarija, pa drugog McLarena. Vrlo brzo je Verstappen ušao u svoj ritam koji nije mogao pratiti Norris.

Piastri je bio prijetnja Sainzu, ali samo prijetnja. Max je u 15. krugu imao ugodnih 4.5 sekundi prednosti ispred Norrisa koji ide u boks u 23.krugu. Nakon njega će to napraviti timski kolega Piastri. Njih slijede, Verstappen i dva Ferrarija. Pozicije se nisu previše promijenile, a jedino im je Perez zasmetao koji je na drugačijoj strategiji vozio svoju utrku, ali su svi uspješno prošli kraj njega. Negdje na polovini utrke, točnije oko 30 kruga, poredak je bio sljedeći: Verstappen, Norris, Leclerc, Piastri, Sainz.

Piastri je bio cijelo vrijeme na granici DRS-a u odnosu na Leclerca, ali vozač Ferrarija nije popuštao te je bio dovoljno brz da zaštiti svoju poziciju. Kako je utrka prolazila, Leclerc bio sve dalje od Piastrija, a sve bliže Norrisu na drugom mjestu te je u 43. krugu po prvi puta došao u DRS zonu.

Međutim, jedan izlazak sa staze, koštao je Leclerca nekog ozbiljnijeg pritiska ili napada. U završnici utrke se Verstappen se mučio s svojim gumama, ali opet njegova prednost je bila dovoljno velika da bez problema sačuva svoje prvo mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close