Brett Favre

Legendarni quarterback boluje od Parkinsonove bolesti

Brett Favre je 2013. godine istakao kako pati od gubitka pamćenja što je povezao s čestim ozljedama glave tijekom igračke karijere.
Sport / Ostali sportovi | 25. 09. 2024. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brett Favre je definitivno jedan od najvećih quarterbackova NFL lige svih vremena. Počeo je u Atlanta Falconsima, ali su Green Bay Packersi bili njegova ekipa. Tamo je igrao 15 godina, s Packersima je osvojio jedini naslov prvaka. Ovih dana je Brett šokirao javnost na saslušanju u američkom Kongresu zbog zloupotrebe saveznih sredstava za socijalnu pomoć.

"Na žalost, izgubio sam novac u ulaganju u tvrtku za koju sam vjerovao da razvija revolucionarni lijek za potrese mozga. Taj lijek bi pomogao mnogima, ne i meni jer je za mene prekasno. Nedavno su mi dijagnosticirali Parkinsonovu bolest," rekao je Favre, a prenosi BBC.

Favre, koji se povukao kao igrač Minnesota Vikingsa 2011. godine, pet poslije je završio u Hall of Fameu NFL-a. 2013. godine je istakao kako pati od gubitka pamćenja što je povezao s čestim ozljedama glave tijekom igračke karijere.

"Izazovi s kojima smo se moja obitelj i ja suočili u posljednje tri godine su bili veliki. Zato što određeni vladini službenici u Misisipiju nisu uspjeli zaštititi savezne fondove TANF-a od prijevare i zloupotrebe i sada neopravdano pokušavaju okriviti mene. Te stvari su me povrijedile, to je bilo nešto najgore do sada s čime se sa susreo u životu. To je bilo puno gore od svih ozljeda s kojima sam se suočavao," rekao je Favre. Brett Favre je u ovom trenutku samo jedna od osoba koje su se našle optuženim za trošenje socijalne pomoći u Misisipiju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close