6 za Hrvatsku

Lena Stojković osvojila brončanu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama

Lovila je Stojković šesto odličje za Hrvatsku na Igrama nakon strijelca Mirana Maričića, veslačke braće Sinković, judašice Barbare Matić, tenisačice Donne Vekić i bacačice diska Sandre Elkasević.
Sport / Ostali sportovi | 07. 08. 2024. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lena Stojković (22) je osvojila brončanu medalju na olimpijskom turniru u taekwondou. U borbi za broncu je bila bolja od Merve Dincet, svjetske prvakinje iz Turske. Podsjetimo, hrvatska predstavnica u polufinalu je izgubila od Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit s 2:0 u rundama u kategoriji do 49 kilograma.

Lovila je Stojković šesto odličje za Hrvatsku na Igrama nakon strijelca Mirana Maričića, veslačke braće Sinković, judašice Barbare Matić, tenisačice Donne Vekić i bacačice diska Sandre Elkasević. Do nje je uspjela i doći te se u Hrvatsku vraća s medaljom oko vrata.

Velika su očekivanja bila od Stojković na olimpijskom turniru. Ona je u kategoriji do 46 kilograma trostruka europska i dvostruka svjetska prvakinja.

Europsko zlato je osvojila 2021., 2022. i ove godine, a svjetska prvakinja je bila 2022. i 2023. godine. Dvije godine zaredom proglašena je najboljom sportašicom Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Hrvatska je dosad na Olimpijskim igrama osvojila pet medalja u taekwondou, a osvojili su ih Martina Zubčić (bronca 2008.), Sandra Šarić (bronca 2008.), Lucija Zaninović (bronca 2012.), Matea Jelić (zlato 2021.) i Toni Kanaet (bronca 2021.).

Stojković je na svjetskoj i europskoj razini dominirala u kategoriji do 46 kilograma, ali na Igrama je granica tri kilograma viša. Stojković je članica Taekwondo kluba Marjan iz Splita, gdje je i rođena.

Kopirati
Drag cursor here to close