Pravila, pravila

Zbog 100 grama ostala bez medalje

Indijka je uspjela izbaciti prvu favoritkinju i bila je na pragu osvajanja prvog indijskog zlata u Parizu, ali u tom je pothvatu ipak zaustavljena.
Sport / Ostali sportovi | 07. 08. 2024. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravila su pravila. A ona su skupo koštala Vinesh Phogat, hrvačicu iz Indije koja je danas trebala nastupiti u finalu kategorije do 53 kilograma, slobodnim stilom. Trebala, ali neće, Phogat je diskvalificirana, jer ima 100 grama više od dopuštene težine.

Bizarno je što je finale na rasporedu tek navečer, u 19:53, a Indijka bi dotad zasigurno stigla skinuti taj višak. Njoj nije izdano nikakvo upozorenje već se odmah išlo na najstrožu kaznu, a gledatelji diljem svijeta nisu najbolje podnijeli tu odluku.

Da cijela stvar bude teža, Phogat je u polufinalu izbacila japanku Yui Susaki, koja je najdominantnija hrvačica današnjice u kategoriji do 50 kilograma. Indijka je uspjela izbaciti prvu favoritkinju i bila je na pragu osvajanja prvog indijskog zlata u Parizu, ali u tom je pothvatu ipak zaustavljena.

Posljednje informacije govore o tome kako hrvačica nije spavala cijelu noć kako bi skinula par kilograma viška te je danas hospitalizirana nakon cijelog procesa. Radi se o iznimno napornom i opasnom postupku nakon kojeg se lako može doći do dehidracije, a upravo se to dogodilo Phogat.

Ona inače nastupa u kategoriji do 53 kilograma pa je ovakav potez svakako bio riskantan. Indijska delegacija je uputila žalbu, ali je ona odbijena. Kako je Vinesh Phogat diskvalificirana, neće dobiti niti jednu medalju.

Kopirati
Drag cursor here to close