Nugzari Tsurtsumia

Pronađen mrtav u svom stanu svjetski prvak u hrvanju

Najveći uspjeh je Nugzari napravio 2019. godine, kada je u Kazahstanu uzeo zlato, savladavši Khorlana Zhakansha 9:0 u finalu. To je bilo prvo zlato za Gruziju na svjetskim prvenstvima nakon 12 godina.
Sport / Ostali sportovi | 04. 07. 2024. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što je pronađen mrtav, svjetski prvak u skoku u vis, svijet sporta je potresla nova tragedija. Vijest stže iz Gruzije, točnije grada Khobija. Grada u kojem je živio i trenirao Nugzari Tsurtsumia, svjetski prvak u hrvanju rimsko-grčkim stilom. On je također nađen mrtav u svom stanu potvrdio je gruzijski hrvački savez.

Uzrok smrti Gruzijca zasad nije poznat. Također, još uvijek nije sasvim jasno sumnjaju li nadležni organi na kazneno djelo ili je Tsurtsumia preminuo prirodnom smrću.

Nugzari je nastupao u kategoriji do 55 kilograma, medalje je počeo osvjatti još u omladinskoj konkurenciji. Kompletirao je set medalja na Europskom prvenstvu osvojivši bronzu (U17) zlato, dvije bronze (U20) i dva zlata (U23). Na Svjetskom prvenstvu je nakon osvojenog srebra i bronce u uzrastu do 20 godina, uzeo i zlato (U23). U seniorskoj konkurenciji dohvatio je dva srebra i dvije bronce na Svjetskom, dok je na Europskom tri puta bio treći, jednom drugi.

Najveći uspjeh je Nugzari napravio 2019. godine, kada je u Kazahstanu uzeo zlato, savladavši Khorlana Zhakansha 9:0 u finalu. To je bilo prvo zlato za Gruziju na svjetskim prvenstvima nakon 12 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close