Hrvatska u još jednom finalu Davis Cupa

Mektić: Srećom da nismo igrali singl

"Bilo je teško, servirali su jako dobro na početku. Novak je pokazao da je najbolji na svijetu, ali srećom da nismo igrali singl, nego nas je bilo četvero na terenu", prva je reakcija Nikole Mektića, nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 03. 12. 2021. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je na završni turnir Davis Cupa doputovala kao reprezentacija koja ima problema sa singl igračima. Točnije Vedran Martić je morao tražiti odgovor na pitanje koga priključiti Marinu Čiliću, Ninu Serdarušića i Bornu Goju. Niti jedan niti drugi nisu blizu 200 najboljih na svijetu, tako da je bilo jako teško izabrati. Borna je protiv Australije dobio Popyrina u dva seta, Serdarušić Marozsána također, na kraju je Borna dobio prednost kada je krenula eliminacija.

Borna je odigrao još dva singla i niti jedan nije izgubio. Imao je padova u igri kako protiv Sonega tako i protiv Lajovića, ali je na kraju ostao čvrst. Njegovi bodovi su bili zlata vrijedni za Hrvatsku, bez obzira na to što su presudne osvajali Mektić i Pavić. Splićanin je do prije deset dana bio bez ijedne Top 70 pobjede u karijeri, a iza njega je bila vrlo prosječna godina u kojoj je nazadovao u renkingu.

"Imao sam prednost u prvom setu, ali sam pao. Kapetan, momčad i navijači su me podigli, pa sam popravio i uspio bolje odigrati druga dva seta.Davis Cup je posebno natjecanje u kojem je pritisak veći na svakoga. Sretan sam što sam se uspio nositi s pritiskom i donijeti veliki bod Hrvatskoj", rekao je nakon meča mladi Gojo.

Najbolji par na svijet je još jednom potvrdio svoju kvalitetu, savladali su na kraju i par Đoković/Krajinović. Ostala je dileme da je Srbija pogriješila oko izbora, s obzirom na to da su Đoković i Ćaćić igrali posljednja dva meča.

"Bila je to sjajna pobjeda. Igrali smo protiv jake ekipe, Novak je najbolji igrač svijeta u singlu. Svi smo igrali sjajno, od Borne i Marina. Spremni smo za finale", rekao je nakon meča Mate Pavić u prvoj izjavi na terenu.

"Bilo je teško, servirali su jako dobro na početku. Novak je pokazao da je najbolji na svijetu, ali srećom da nismo igrali singl, nego nas je bilo četvero na terenu", prva je reakcija Nikole Mektića, nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close