Žestoka borba

Miran Fabjan tehničkim nokautom pobijedio Tomislava Spahovića

Nakon meča, Fabjan izjavio je da će raditi meč u Ljubljani i da želi meč za titulu protiv Mateja Batinića.
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2023. u 10:55 Bljesak.info/Fightsite.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fight Nation Championship je na spektakularan način zatvorio godinu, a Miran "Slo Rocky" Fabjan (39, 3-2) u trećoj je rundi tehničkim nokautom pobijedio povratnika nakon osam godina i sarajevskog borca Tomislava "The Beasta" Spahovića (33, 8-7) i to na Spahovićevom terenu u legendarnoj sarajevskoj dvorani u Zetri.

Borba koja je odlično eksponirana, što zbog povratka Spahovića, što zbog sjajnog posla kojeg je odradio Fabjan bila je vrhunac odlične sarajevske večeri, a malo je reći da je publika eksplodirala kad su ova dva borca kretala prema kavezu.

Odmah na početku treće runde Spahović je dobro pogodio Fabjana koji je odglumio da je uzdrman i provocirao Spahovića, a onda opet krenuo na njega. Spahović se u jednom trenutku krenuo bacati na leđa te je vidljivo da je umoran, ali Fabjan je stalno htio borbu na nogama. Na kraju je presudio aperkat Fabjana koji je na kraju slavio tehničkim nolautom.

Video: Borba večeri Fabjan - Spahović 

Nakon meča, Fabjan izjavio je da će raditi meč u Ljubljani i da želi meč za titulu protiv Mateja Batinića. Rekao je da će zatvoriti Forgača i Zelga u sobu dok se ne dogovore, a usto se i zahvalio Galešiću na svemu.

Iznenađenje u sunaslovnoj borbi priredio je Rony 'Jason' (39, 18-10) koji je nanio prvi poraz Tarielu Abbasovu (27, 8-1) nakon što ga je ugušio u trećoj rundi i najavio meč koji se već trebao dogoditi, a to je onaj perolake kategorije protiv prvaka FNC-a Jordana Bartona (30, 8-3).

Glavni dio večeri otvorio je Tomislav 'Gegan' Sičaja (25, 3-0) koji je ovaj put odlučio smiriti meč i pokazati taktičku zrelost te je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca protiv Ahmeta Rasima Pale (33, 5-3). A Alessandro 'Il Capo' Capone (25, 5-5) pokazao je da pobjeda protiv Demahmeta Sinanija (21, 2-1) u Puli nije bila slučajna te je u prvoj rundi tehničkim nokautom slavio protiv Rusija Mineva (26, 3-1), a nakon toga je prozvao na meč bivšeg prvaka perolake kategorije Daniela Bažanta (32, 7-6).

Dugo se čekao i povratak Marija Žgele (26, 7-2) koji je još jednom pokazao zašto ga publika voli, a iako nije završio meč na način na koji je htio, tu je ipak pobjeda u prvoj rundi tehničkim nokautom protiv Mateusa Messarosa Inacija (39, 14-12). Odlične tri runde gledali smo između domaće uzdanice Darka 'Face Smashera' Banovića (32, 19-9) koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv bivšeg UFC borca Marca Beltrana (32, 20-8).

Povratak u kavez FNC-a nakon godine dana imao je Matija Bosančić (23, 3-1) koji je krajem prve runde završnicom u parteru slavio protiv Leona Krajačića (24, 6-6). Uzbudljive i poprilično izjednačene tri runde gledali smo u drugom meču večeri gdje je Ivan 'Tirke' Sičaja (29, 4-1) većinskom odlukom sudaca slavio protiv Nemanje Todorovića (21, 3-2).

Na otvaranju večeri domaći Teufik Šehić (21, 1-1) nije uspio razveseliti domaću publiku te je izgubio od Luke Ceranje (23, 1-1) jer mu je borac iz BiH predao meč zbog ozljede ramena nakon prve runde.

Kopirati
Drag cursor here to close