Prije dvadeset godina u Monacu

Misterij nestalog dijamanta s bolida Jaguara

Bolid je naravno prebačen u sigurnosnu zonu, koja je tada bila nedostupna timu, jer je jednostavno takva situacija u Monte Carlu. Međutim, kada su došli do bolida, dijamanta nije bilo!
Sport / Ostali sportovi | 22. 05. 2024. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dvadeset godina vožena utrka za VN Monaca, jedna od onih "posebnih". Deset vozača je odustalo, među njima Schumacher, Alonso, Räikkönen, Webber, Coulthard. Na kraju je slavio Jarno Trulli kojem je to bio jedan od najvećih vikenda u karijeri. Međutim, jedna velika priča se dogodila van staze.

"Oceanovih 12", koji je te godine izlazio se odlučio malo reklamirati kroz svijet Formule 1, pa su George Clooney, Brad Pitt i Matt Damon odlučili preko bolida tadašnjeg Jaguara predstaviti svoj film. Uz reklamu, na prednjem dijelu bolida koje su vozili Christian Klien i Mark Webber nalazio se ni manje ni više nego dijamant.

Radilo se o dijamantima Steinmetz od kojih je svaki vrijedan 300.000 dolara. Klien je odustao već u prvom krugu, zabio se u zaštitnu ogradu. Bolid je naravno prebačen u sigurnosnu zonu, koja je tada bila nedostupna timu, jer je jednostavno takva situacija u Monte Carlu. Međutim, kada su došli do bolida, dijamanta nije bilo!

Nav Sidhu, glasnogovornik Jaguara tada:

"Bili su to pravi dijamanti. Jednostavno nećete pronaći renomiranu tvrtku za dijamante u svijetu koja bi vam dala lažne dijamante. Šteta bi bila veća po Steinmetz da su otkriven lažni dijamanti od vrijednosti jednog izgubljenog dijamanta. Ovdje je netko uzeo više od suvenira s utrke".

Tko je uzeo dijamant, do danas je ostalo nepoznato. Čak se o tome nije mnogo pisalo i pričalo nakon utrke, većina čak i nije znala za takvu reklamu na bolidu. Osumnjičeni su mogli biti svi prisutni u blizini bolida tijekom procesa izvlačenja. Međutim, vrlo lako se moglo dogoditi da je prilikom udara dijamant ostao samo na stazi ili da je čak otpao s nosa bolida prije samog udara. Jedan od fotografa koji je bio na licu mjesta, James Moy tvrdi kako je prije udara u zaštitnu ogradu nos bolida bio oštećen.

"Bolid nos u mom prvom kadru je bio oštećen", reći će Moy.

Pored teorije da je netko ukrao dijamant, postoje i teorije o tome kako je jednostavno negdje ostao na stazi, možda čak i da je završio u smeću. Dvadeset godina kasnije misterija ostaje.

Kopirati
Drag cursor here to close