Od go-karta do McLarena

VIDEO I Parada bolida Ayrtona Senne ulicama Monaka

Naravno tu je bio Toleman iz one sada već kultne utrke 1984. godine, kada je svijet ustvari upoznao Ayrtona Sennu. Ovog Tolemana u Monaku je vozio Šveđanin Stefan Johansson.
Sport / Ostali sportovi | 13. 05. 2024. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se ovog vikenda nije vozila utrka Formule 1 ulicama Monte Carla, bilo je više nego zanimljivo. Gledatelji su mogli uživati u utrkama starih bolida koji su nekada jurili ovom stazom, a posebna priča su bili bolidi koje je vozio Ayrton Senna.

Automobile Club de Monaco (ACM), u bliskoj suradnji s Institutom Ayrton Senna, Lotus Héritage i McLaren akademijom, sastavio je postavu iz snova prisjećajući se glavnih faza putovanja ovog legendarnog vozača prema vrhu

Video: Parada u Monaku 

Od malog go-karta s kojim je Senna bio prvak Južne Amerike 1977. godine, koji danas pripada direktoru McLarena Zaku Brownu. Christina Gutierrez je dobila bolid Forda - Van Diemen RF82. To onaj bolid u kojem je Senna dominantno osvojio naslov prvaka Europe.

Naravno tu je bio Toleman iz one sada već kultne utrke 1984. godine, kada je svijet ustvari upoznao Ayrtona Sennu. Ovog Tolemana u Monaku je vozio Šveđanin Stefan Johansson, Sennin timski kolega 1984. McLaren MP4/5B, Lotus 97T, Ralt Formula 3 bolid su također bili na stazi.

McLaren je vozio njegov nećak i bivši as F1 Bruno Senna. Thierry Boutsen koji je bio izuzetno blizak prijatelj s Ayrtonom je dobio bolid Lotusa, dok se Irac Eddie Irvine našao za volanom Ralt Formula 3 s kojom je Senna bio prvak.

Kopirati
Drag cursor here to close