Obavljen ždrijeb

Mogući okršaj Đoković - Nadal već u drugom kolu

Nadal se našao u istom dijelu ždrijeba, ali će za razliku od Novaka, u prvom kolu igrati protiv neugodnog Fucsovicsa.
Sport / Ostali sportovi | 25. 07. 2024. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obavljen je ždrijeb za teniski turnir na Olimpijskim igrama koji kao nikada ranije privlači veliku pažnju. Jer ovo je posljednja Olimpijada za Đokovića, Nadala, Wawrinku, Murray je već odustao od singla, igrat će samo parove.

Nakon odustajanja pojedinih tenisača, za prvog nositelja je postavljen Novak Đoković, slijede Alcaraz, Zverev, Medvedev, De Minaur. Đoković u prvom kolu igra protiv Australca Ebdena koji je već na Touru ostavio singl i uglavnom igra parove.

To bi trebao biti protivnik za zagrijavanje i ono što eventualno čeka Novaka u drugom kolu. To je Rafael Nadal. Nadal se našao u istom dijelu ždrijeba, ali će za razliku od Novaka, u prvom kolu igrati protiv neugodnog Fucsovicsa. To znači da ćemo vrlo vjerojatno u ranoj fazi turnira ostati bez jednog od najvećih. Ili Novaka ili Rafe. U tom dijelu ždrijeba su još Fils, Tsitsipas, Zverev, sve tenisači koji mogu odigrati vrhunski meč, vrhunski turnir na jednoj podlozi kakva je ova na Roland Garrosu.

U drugom dijelu su Alcaraz, Paul, Medvedev, Ruud. Alcaraz otvara protiv Habiba iz Libanona, pa onda ide na boljeg iz duela Griekspoor - Norrie. Ni to nije lagan ždrijeb, ali je ipak Alcaraz veliki favoriti.

Kopirati
Drag cursor here to close