Grbešić, Baručija, Radmilović...

Mostar SG kompletira redove, stigao i Dragan - Edi Marić

Dragan-Edi Marić je samo jedan u nizu igrača koji su stigli u redove Mostar SG-a u proteklom periodu. Prije njega u Mostar je došao ili bolje rečeno se vratio iskusni Anel Radmilović.
Sport / Ostali sportovi | 12. 09. 2024. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Mostar SG-a ima još jednog novog igrača. Trofejnom mostarskom klubu pristupio je Dragan-Edi Marić, koji je prošle sezone bio glavna karika novog prvaka, ekipe Hercegovine. Dvadesetosmogodišnji Marić je karijeru počeo mostarskom Rudniku, potom je prešao u Zrinjski, nastavio u Hercegovini s kojom je igrao i Ligu prvaka nedavno.

Dragan-Edi Marić je samo jedan u nizu igrača koji su stigli u redove Mostar SG-a u proteklom periodu. Prije njega u Mostar je došao ili bolje rečeno se vratio iskusni Anel Radmilović koji je dres ovog kluba nosio tri godine. Ante Grbešić i Amir Baručija su također novi igrači Mostar SG-a. Ante Grbešić je svoju karijeru gradio igrajući za Hercegovinu, Brotnju, Osijek i Novo Vrijeme. U Mostar dolazi nakon sezone provedene u Osijeku.

Amir Baručija je posljednji angažman imao u Radniku iz Bijeljine, a prije toga je igrao za zeničke Neimare, Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Konjic, te Loznicu. Tu je i Davor Arnautović koji je nakon dvije sezone napustio Bijeljinu. Zanimljivo, nakon osam godina u ekipu se vratio i Edis Mršo.

Nova sezone u Premijer Futsal ligi počinje 28. odnosno 29. ovog mjeseca, ekipa Mostar SG u prvom kolu gostuje u Sarajevu, protivnik je GFC Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close