Iz 20 država

Najbolji europski speleospašavatelji stižu u Mostar

Program Godišnjeg sastanka uključuje održavanje praktičnih radionica, vježbi i predavanja, razmjenu iskustava i znanja između službi članica ECRA-e.
Sport / Ostali sportovi | 03. 09. 2024. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: GSSuBiH / Speleolozi u akciji

U periodu od 19. do 22. rujna 2024. godine Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini organizira 17. godišnji skup Europske speleospašavateljske organizacije (ECRA- European Cave Rescue Assocciation) u Mostaru.

Program Godišnjeg sastanka uključuje održavanje praktičnih radionica, vježbi i predavanja, razmjenu iskustava i znanja između službi članica ECRA-e.

U sklopu održavanja Godišnje sastanka je planirano i održavanje redovne godišnje skupštine ECRA-e.

Na Godišnjem sastanku će sudjelovati 130 sudionika iz 20 država službi članica ECRA.

Održavanje 17. Godišnjeg sastanka je i svojevrsna turistička promocija zemlje domaćina jer osim službenog dijela predviđen je i neformalni dio ("PRE-MEET") koji uključuje aktivnosti poput posjeta speleološkim objektima i organiziranja izleta, javnim znamenitostima i drugim mjestima zemlje domaćina.

ECRA je neovisna, volonterska, neprofitna i krovna speleospasilačka organizacija koja okuplja službe speleospašavanja primarno iz Europe, ali i izvan Europe, čije se sjedište nalazi u Zagrebu u Republici Hrvatskoj

Trenutno ECRA broji 32 članice koje dolaze iz država članica Europske unije, SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Turske, Kanade, Izraela i drugih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close