Najbolji plivač mitinga

Noa Šarić oborio državni rekord na 50 m slobodno i osvojio challenge natjecanje u Mostaru

Rezultat 27.21 i pripadajućih 457 FINA bodova značajno je premašio dosadašnji rekord koji je iznosio 27.99.
Sport / Ostali sportovi | 08. 07. 2024. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi perspektivni plivač Sveučilišnog plivačkog kluba Zrinjski Noa Šarić istaknuo se kao najsjajnija zvijezda 8. međunarodnog plivačkog mitinga Orka - Arena Cup održanog u subotu 6. srpnja 2024.

Ovaj je dvanaestogodišnjak fantastičnim rezultatom na 50 m slobodno oborio državni rekord i time se upisao u plivačku povijest Bosne i Hercegovine. Rezultat 27.21 i pripadajućih 457 FINA bodova značajno je premašio dosadašnji rekord koji je iznosio 27.99.

Osim toga, osvojio je i challenge natjecanje kupa te novčanu nagradu, a još jednom je proglašen i najboljim plivačem kupa. Noa Šarić pomiče granice u plivanju i već u ovako mladoj dobi bilježi ozbiljne plivačke uspjehe. Iza njega je 13 pehara za najboljeg plivača kupa, stotinjak zlatnih medalja i desetak titula državnog prvaka.

"Obaranje državnog rekorda svakako je bio jedan od glavnih ovogodišnjih Noinih ciljeva i posebno smo ponosni što je isti postignut upravo u našem gradu Mostaru. Šarić je dosad pokazao nevjerojatan plivački potencijal, ali njegovo vrijeme tek dolazi. U SPK Zrinjski smo ponosni na sve dosad ostvareno i veselimo se svjedočiti svim novim Noinim uspjesima u budućnosti", ističu u SPK Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close