Wimbledon ne, Olimpijske igre možda

Novak operiran, koliko će trajati proces oporavka?

Mnogi su skloni tvrdnji da će Novak gotovo sigurno propustiti Wimbledon, ali da bi eventualno mogao biti spreman za Olimpijske igre.
Sport / Ostali sportovi | 05. 06. 2024. u 23:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što je odlučio zbog ozljede napustiti Roland Garros, Novak Đoković je već odradio operaciju na jednoj privatnoj klinici u Parizu. Urađena je artroskopija koljena koja je pokazala kako se ipak ne radi o težoj ozljedi.

Jeste stradao meniskus desnog koljena, ali ne u tolikoj mjeri da bi proces oporavka potrajao. Prema prvim procjenama, proces oporavka bi trebao trajati tri tjedna, ali puno toga je i dalje otvoreno. Mnogi su skloni tvrdnji da će Novak gotovo sigurno propustiti Wimbledon, ali da bi eventualno mogao biti spreman za Olimpijske igre.

"Operacija ubrzava oporavak, možda čak i na neka četiri tjedna. Dok ne dobijemo još neke informacije... Nerealno je očekivati da Novak bude spreman za Wimbledon, možda bi riješio ozljedu, ali pitanje je da li bi formu mogao da podigne na njegov, najviši nivo, pri tom je kretanje na travi zahtjevno za koljena – bio bi možda i rizik da se pojavi. Mislim da za Olimpijske igre ima vremena za pripremu", rekao je za Sport klub Dobrosav Melajac, dugogodišnji fizioterapeut Ivane Španović.

Kopirati
Drag cursor here to close