Demantirali pojedine medije

Obitelj Matić: Boris se dragovoljno prijavio policiji

Budući da je istraga još u tijeku, neprofesionalno je od strane medijskih djelatnika prejudicirati kvalifikaciju događaja, nazivajući ga prisilnim činom, stoji u priopćenju obitelji Matić.
Sport / Ostali sportovi | 02. 08. 2024. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boris Matić, otac zlatne hrvatske džudašice Barbare Matić, nije bio uhićen kako su javili neki hrvatski mediji, tvrdi obitelj Matić. Kako se navodi, sam se prijavio pariškoj policiji, a ono što mu slijedi je izlazak pred suca istrage koji će odlučiti hoće li ostati u pritvoru.

Otac zlatne hrvatske džudašice Barbare Matić, koja je u srijedu osvojila naslov olimpijske pobjednice, Boris Matić završio je u pritvoru u četvrtak zbog sumnje za seksualni napad, objavio je francuski internetski portal BFMTV.

U e-mailu poslanom Hini, obitelj Matić demantira navode medija da je Boris Matić uhićen. Prema njima, nije se radilo o uhićenju gospodina Matića nego o dragovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača.

Budući da je istraga još u tijeku, neprofesionalno je od strane medijskih djelatnika prejudicirati kvalifikaciju događaja, nazivajući ga prisilnim činom, stoji u priopćenju obitelji Matić.

Borisu Matiću slijedi izlazak pred suca istrage

U pritvoru pariške policije je Boris Matić, otac zlatne olimpijke Barbare Matić, kazao je novinar Mihovil Horvat javljajući se večeras iz Pariza ispred Hrvatske kuće.

"Sve je to zbog prijave seksualnog uznemiravanja jedne od volonterki koji se dogodio jučer tijekom nastupa Barbare Matić. Naime, nakon njene polufinalne borbe, gospodin Matić od ushićenja je poljubio jednu od volonterki. Ona ga je prijavila za seksualno zlostavljanje i cijeli slučaj završio je pred pariškim sudom. Ono što doznajemo iz neslužbenih izvora je da se gospodin Matić sam prijavio pariškoj policiji i rekao svoje viđenje cijelog tog događaja. Ono što smo rekli u popodnevnim satima, priveden je u postaju pariške policije. Sada mu slijedi izlazak pred suca istrage, koji će saslušati obje strane te će odlučiti hoće li ostati u pritvoru ili ne. Iz Hrvatskog olimpijskog odbora ne žele komentirati cijeli slučaj iz jednostavnog razloga, zato što ne žele ometati istragu", rekao je novinar Horvat.

Kopirati
Drag cursor here to close