''Pljevlja 2024''

Pehar i tri medalje za Bosnu i Hercegovinu

U razdoblju od 5.9 do 8.9.2024. održani su 1. Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih pacijenta u Pljevlji-Crna Gora.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2024. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UDiT SBK/KSB u svojstvu predstavnika BiH na 1. Međunarodnim susretima dijaliziranih i transplantiranih ''Pljevlja 2024'' koji su održani u Pljevlji Crna Gora druga su najuspješnija ekipa na natjecanju u sportskim disciplinama.

U razdoblju od 5.9 do 8.9.2024. održani su 1. Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih pacijenta u Pljevlji-Crna Gora.

Susrete je službeno otvorio načelnik općine Pljevlja na tribini na kojoj su sudjelovali liječnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Susrete je, uz pomoć tamošnjih donatora i sponzora, uspješno organizirala NVO ''NEFRO'' Pljevlja na čelu s Predragom Stankovićem i Miloradom Mišom Kotlajom.

Nakon uspješno završene tribine, na kojoj su se mogle čuti zanimljive i korisne informacije i podaci, započela su i sportska natjecanja.

Predstavnici Bosne i Hercegovine su, u ženskoj i muškoj konkurenciji, osvojili tri medalje i to jednu zlatnu, jednu srebrenu i jednu bronačnu. Sve medalje su osvojene u stolnom tenisu. Zlato i bronca su pripale Ružici Nevjestić i Ameli Čizmić a srebrenu medalju je osvojio Tomislav Žuljević.

Na ovim, jako dobro organiziranim, susretima nastupilo 6 država, domaćin Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Bosna i Hercegovina.

U ukupnom plasmanu Bosna i Hercegovina je zauzela izvrsno drugo mjesto za što je nagrađena sa prigodnim peharom. U subotu je upriličen i sastnak Mreže transplantiranih jugoistočne Europe –Seentransplant, na kojem su donesene određene odluke i zaključci.

 

Kopirati
Drag cursor here to close