Bravo!

Plivački klub "Velež" okitio se s 14 medalja

Plivači Veleža osvojili su ukupno 14 medalja, od čega su dvije zlatne, devet je srebrnih i tri brončane.
Sport / Ostali sportovi | 07. 07. 2024. u 21:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni plivački miting "Orka - Arena Cup" održan je u subotu u Mostaru u organizaciji Kluba vodenih sportova "Orka". 

350 natjecatelja 

Plivalo se na Gradskom bazenu u Mostaru, a sudjelovalo je oko 350 natjecatelja iz Austrije, Crne Gore, Danske i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub "Velež" je na ovom mitingu sudjelovao s ekipom od 24 plivačice i plivača, a to su bili Džejla Tanović, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Timam Ramić, Edim Vuk, Džana Bajgorić, Arman Periz, Faris Omer Muslibegović Jelin, Sergej Đurić, Samed Pekušić, Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Nejra Crnalić, Nejra Bešo, Emin Begić, Ema Penava, Abdullah Marić, Amila Crnalić i Merjem Tucaković.

Osvojili su ukupno 14 medalja, od čega su dvije zlatne, devet je srebrnih i tri brončane.

Odličan nastup imao je Adnan Žmiro (2006.) koji je, pored osvojenih medalja, proglašen najuspješnijim natjecateljem u svojoj kategoriji.

Ukupno je osvojio četiri medalje, dvije zlatne (50 metara leđno i 50 metara delfin) i dvije srebrne (50 metara slobodno i 50 metara prsno).

Medalje 

Četiri srebrne medalje osvojila je Ena Maksumić (2006.). Na drugo mjesto na pobjedničkom postolju se pela u disciplinama 50 metara slobodno, 50 metara prsno, 50 metara leđno i 50 metara delfin.

Ajna Talić (2012.) osvojila je srebrnu medalju u discplini 50 metara prsno. Također, Fatih Boškailo (2011.) osvojio je srebrnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Timam Ramić (2006.) osvojio je srebrnu medalju u disciplini 50 metara delfin.

Danis Alikalfić (2006.) osvojio je dvije brončane medalje. Treći je bio u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara leđno.

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila brončanu medalju u disciplini 50 metara delfin.

Plivači Veleža će za dva tjedna nastupiti na natjecanju u Trebinju čime će biti okončan natjecateljski dio sezone, a poslije toga slijedi pauza.

"Do tada, trenirat ćemo naporno i što spremniji dočekati nastup u Trebinju", priopćili su iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close