Danas nastupa Boris Krčmar

Počela je ludnica u Londonu, Svjetsko prvenstvo u pikadu

Prvi favorit turnira je svojevremeno najbolji junior svijeta, Luke Humphries koji je ove godine u odličnoj formi.
Sport / Ostali sportovi | 19. 12. 2023. u 00:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj godine po tradiciji donosi Svjetsko prvenstvo u pikadu. Mjesto radnje je uobičajeno, u londonskoj Alexandra Palace. Gdje će se do finala popiti ogromne količine pive, a vremena ima i više nego dovoljno. Sve do 3. siječnja. Kada je na rasporedu finale. I novca za sve ima dovoljno, jer nagradni fond je dva i pol milijuna funti. Pobjedniku ide u džep pola milija funti.

Titulu brani Michael Smith koji je prošle godine u finalu pobijedio Michaela van Gerwena. U tom smo meču vidjeli najbolji leg u povijesti pikada završen s izlaskom u devet strelica, tzv. nine-darterom ili najboljim mogućim završetkom jednog lega u pikadu.

Prvi favorit turnira je svojevremeno najbolji junior svijeta, Luke Humphries koji je ove godine u odličnoj formi. U vrijeme korone je "Cool Hand Luke" krenuo s gubitkom kilograma, a do danas je izgubio oko dvadeset kilograma što se odlično odrazilo na njegovu igru. Tu su i za njega karakteristične strelice sa dužim nastavkom od uobičajenog. Luke je došao na Svjetsko prvenstvo je došao pun samopouzdanja. Nije ni čudo, s obzirom na to da je uzeo World Grand Prix, Grand Slam, PC Finals ove godine.

"Jesam, došao sam pun samopouzdanja, mislim da me to čini jako opasnim. Jer kada sam u svom najboljem izdanju, onda me je teško pobijediti. Ove godine se osjećam, spreman, kao u niti jednom trenutku svoje karijere do sada i stvarno vjerujem da bi ovo mogla biti moja godina."

Naravno, tu je i Nizozemac Michael van Gerwen, Velšanin Gerwyn Price, ali nije isključeno da netko uskoči. Michael Smith kao branitelj naslova poručuje kako neće baš lako sići s trona.

"Nisam još sasvim spreman da me nazivaju bivšim svjetskim prvakom. Kada se povučete, ljudi mogu zaboraviti da ste osvojili jedan veliki turnir, ali kada osvojite više puta, onda nešto ostavljate u naslijeđe, iza sebe. Ja želim nešto ostaviti iza sebe", poručio je Smith.

Na ovom Svjetskom prvenstvu nastupa i predstavnik Hrvatske Boris Krčmar. Do sada je u karijeri Boris skinuo skalpove igračima kao što su bivši svjetski prvak Gerwyne Price, ili Dave Chisnall, jedan odličan Englez. Međutim, Boris na velikim turnirima nije dolazio dalje od prvog ili drugog kola.

Prva prepreka bit će mu Keegan Brown (31, PDC 99.), Englez koji je svojevremeno bio najbolji mladi pikadist na svijetu, ali ove godine nije u dobroj formi. Boris će prvi meč igrati u utorak 19. prosinca od 15 sati i 40 minuta, a prođe li Engleza, tri dana kasnije čeka ga Nizozemac Dirk van Duijvenbode u posljednjem meču prvog dijela priredbe, također oko 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close