Italija je bila bolja

Poraz vaterpolista Hrvatske

Nakon gola Condemija za 13:9, sve je bilo jasno. Probao je Tucak u zadnjoj dionici s golmanom Popadićem, ali ni to nije pomoglo.
Sport / Ostali sportovi | 30. 07. 2024. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjeda Italije. Nakon dvadeset godina čekanja, Italija je uspjela savladati Hrvatsku na jednoj utakmici Olimpijskog turnira. Posljednji put se dogodilo u susretu trećeg kola 2004. godine. Danas je Italija bila bolja 14:11. Hrvatska je igrala dobro na otvaranju, ali je u završnici prvog dijela počela padati.

Igralo se gol za gol, ali su hrvatski vaterpolisti propuštali prilike s igračem manje. Marinić Kragić promašio je peterac. U tom trenutku je realizacija igrača više Hrvatske bila tek (3/9). Kad je Fondelli pogodio za 8:6, problemi Hrvatske su postajali sve veći.

Italija je držala visoki ritam realizacije igrača više, Hrvatska je lovila tri gola zaostatka. Na kraju četvrtine, Echenique zabija osam sekundi prije kraja za vodstvo Italije 12:9. Nakon gola Condemija za 13:9, sve je bilo jasno. Probao je Tucak u zadnjoj dionici s golmanom Popadićem, ali ni to nije pomoglo.

Di Fulvio je postigao tri gola, Echenique i Fondelli su dodali po dva, dok su kod reprezentacije Hrvatske Harkov i Fatović ostali na dva gola.

Kopirati
Drag cursor here to close