JK Neretva

Previšić i Ćavar viceprvaci BiH

Judo klub Neretva iz Mostara imao je ukupno šest plasiranih članova na ovo prvenstvo, a u Mostar su se vratili sa dvije titule viceprvaka BiH.
Sport / Ostali sportovi | 12. 05. 2024. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda održano je Državno judo prvenstvo BiH na Palama, a organizator je bio Judo savez Republike Srpske. Prvenstvo je održano za uzraste mlađih pionira i kadeta.

Judo klub Neretva iz Mostara imao je ukupno šest plasiranih članova na ovo prvenstvo, a u Mostar su se vratili sa dvije titule viceprvaka BiH.

Viceprvaci BiH postali su Gabrijela Previšić u kategoriji do 57 kg (U13) i Josip Ćavar u kategoriji do 38 kg (U13). Ovim sjajnim rezultatom osigurali su Balkansko prvenstvo koje će se najvjerojatnije održati u S. Makedoniji.

Foto: PR / Gabrijela Previšić

Petim mjesto morali su se zadovoljiti Jelena Ćeško u kategoriji do 48 kg (U13) i Karlo Kljajo u kategoriji do 46 kg (U13).

Bez plasmana ovoga puta ostali su Antonio Aničić u kategoriji do 46 kg (U13) i Karlo Marić u kategoriji do 55 kg (U18).

Foto: PR / Josip Ćavar

Obzirom da je ovaj klub imao najmanje sudionika statistički je ipak bio među najboljim u državi. Mostarska Neretva kao mali klub iz godine u godinu pravi državne medalje i stvara sjajne sportaše. Iako su se u klubu nadali još kojoj medalji jer imaju sjajne potencijale i talente ovoga puta morali su se zadovoljiti sa dvije sjajne titule.

Već idući tjedan očekuju ih međunarodna i državna prvenstva na kojima će ovaj klub sudjelovati.

Kopirati
Drag cursor here to close