Le Crocodile

Prije 120 godina rođen je René Lacoste, slavni tenisač i simbol visoke mode

Lacoste je osvojio ukupno sedam Grand Slam naslova, među kojima su tri Roland Garrosa, i po dva naslova na Wimbledonu i US Openu, ali nikada nije putovao u Australiju kako bi igrao i taj Grand Slam.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2024. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sportstylefashion.com / René Lacoste (2. srpnja 1904., Pariz - 12. listopada 1996., Saint-Jean-de-Luz, Francuska) 

Na današnji dan prije 120 godina, 2. srpnja 1904. godine u Parizu je rođen legendarni francuski tenisač Jean René Lacoste.

Rodio se u obitelji siromašnog pariškog industrijalca i postao je jedan od najboljih igrača svoje generacije.

U dobi od 13 godina, otac Jean Lacoste šalje ga na studij u Veliku Britaniju. Tada nije mogao ni zamisliti da će s 22 godine (1926.) njegov sin postati prvi reket na svijetu.

Lacoste je dobio nadimak Le Crocodile (L'Alligator) zbog svog načina igre na teniskom terenu, a globalno je poznat i po tome što je 1929. godine svijetu predstavio Lacoste tenisku majicu.

Zajedno s Jeanom Borotrom, Jacquesom Brugnonom i Henrijem Cochetom, Lacoste je bio jedan od Četiri mušketira, francuskih teniskih zvijezda koje su dominirale svjetskim tenisom tokom 20-ih i 30-ih godina. 

Lacoste je osvojio ukupno sedam Grand Slam naslova, među kojima su tri Roland Garrosa, i po dva naslova na Wimbledonu i US Openu, ali nikada nije putovao u Australiju kako bi igrao i taj Grand Slam.

Bio je uspješan i u parovima (četiri osvojena turnira). Tijekom 1927. i 1928. godine, Lacoste je bio prvi igrač svijeta.

Povijest marke Lacoste istinski je započela 1933. godine, nakon što je Rene Lacoste okončao tenisku karijeru.

Iako je ideja rođena nekoliko godina ranije, zbog Lacostina nadimka dizajner Robert Cross 1927. osmišljava logo u obliku krokodila.

Veliki fan personaliziranih komada, Lacoste taj motiv šije na sve svoje sakoe, a 1933. nastaje prva polo majica s prepoznatljivim našivkom krokodila.

Brend Lacoste tako postaje prvi koji ima vidljiv logo na komadu odjeće, a sve ostalo je povijest.

OPŠIRNIJE

Kopirati
Drag cursor here to close