Nakon produžetaka

Rukometaši Španjolske u polufinalu

U produžetku je Španjolska stalno imala gol prednosti, a Egipat ju je dostizao sve dok pola minute prije kraja Alex Dujšebajev nije izborio sedmerac kojega je Gomez iskoristio za 29:28.
Sport / Ostali sportovi | 07. 08. 2024. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska je u polufinalu Olimpijskog turnira. Nakon produžetaka i velike borbe savladali su Egipat 29:28. Egipat je vodio gotovo čitavim tijekom susreta, na poluvremenu četiri razlike, deset minuta prije kraja su imali 21:18. Do kraja nisu izdržali, golom Tarrafete Španjolska je došla na 25:25 pola minute prije kraja.

Imali su rukometaši Egipta dovoljno vremena, posljednji napad, uzeli su i minutu odmora, ali nije pomoglo. Nakon nje šutirao je Yahia Elderaa, međutim nje bio precizan. U produžetku je Španjolska stalno imala gol prednosti, a Egipat ju je dostizao sve dok pola minute prije kraja Alex Dujšebajev nije izborio sedmerac kojega je Gomez iskoristio za 29:28.

U zadnjem napadu utakmice Seif Elderaa je pokušao poravnati, ali Perez de Vargas je upisao svoju 17. obranu i odveo Španjolsku u polufinale.

Aleix Gomez s devet golova i stopostotnu realizaciju bio je najefikasniji kod Španjolske, Ian Tarrafeta je dodao šest, dok su Yahia Elderaa s osam i Seif Elderaa sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Egipta, no nisu pogađali kada je bilo najvažnije.Španjolska će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Njemačka – Francuska

Kopirati
Drag cursor here to close