Kamere sve snimile

VIDEO | Ruskinja pokušala otrovati protivnicu na šahovskom turniru

Scene sa šahovskog turnira u Dagestanu sve su ostavile bez riječi. Šahistica Amina Abakarova pokušala je otrovati svoju protivnicu Umajganat Osmanovu...
Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2024. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/X / Ruskinja Amina Abakarova pokušala je otrovati suparnicu

Ruskinja Amina Abakarova je naime izlila živu iz toplomjera na šahovsku ploču, a zatim i po stolu sa šahovskim figurama.

Nedugo nakon što je Osmanova sjela za stol, osjetila je mučninu i vrtoglavicu, a na kraju se i srušila. Na licu mjesta pružena joj je pomoć, a potom je završila i u bolnici. Srećom, pojavila se informacija kako nije životno ugrožena, piše The Mirror.

Navodno je glavni motiv napada bilo osobno neprijateljstvo koje traje već neko vrijeme. Također, Abakarova je optužila Osmanovu da se uvredljivo ponašala prema njoj i njezinoj obitelji te tako dodatno zaoštrila situaciju. 

Organizatori turnira su odmah prijavili incident policiji koja je pregledala snimke nadzornih kamere i tako otkrila da iza svega stoji Abakarova. Osim što je dobila doživotnu zabranu nastupa na šahovskim turnirima, prijeti joj gubitak posla i zatvorska kazna do tri godine.

"Njezini postupci mogli su dovesti do tragičnih posljedica koje su ugrozile život prisutnih. Mora snositi odgovornost za ono što je učinila", kazala je ministrica sporta u Dagestanu nakon nemilog događaja, prenosi Gol.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close